Tyvstart på sommeren: Sådan bliver dit weekendvejr

Tyvstart på sommeren: Sådan bliver dit weekendvejr
Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 12. MAJ 2023 • 11:10
NYHED | ABONNENT
12. MAJ 2023 • 11:10

Visse steder på Bornholm kan temperaturen nå helt op på 18 grader, oplyser DMI.

– Det ser ret godt ud i denne weekend.

Ordene er meteorolog ved DMI Andy Ahumadas, så de relaterer sig naturligvis til vejret, og hvad vi har i vente de nærmeste dage.

Og det lyder opmuntrende, for der er masser af sol og overraskende høje temperaturer på vej, måske helt op til 18 grader.

Men lad os tage lørdagen først.

– Den starter med flot solskinsvejr, siger Andy Ahumada.

– Måske med enkelte skyer, der driver ind over den sydlige del af Bornholm, men ellers nogen eller en del sol med svag til jævn øst-sydøstlig vind. Temperaturerne vil ligge på 12 til 17, måske helt op til 18 grader.

Gælder det hele øen, der kan få helt op til måske 18 grader, eller er der kyster, hvor det vil være holde sig til den lidt køligere side?

– Ja, de østvendte kyster med pålandsvind vil ligge til den køligere side af intervallet. Nattemperaturen mellem lørdag og søndag vil ligge mellem 7 og 10 grader.

Og hvordan ser søndagen ud?

– Det er lidt samme historie. Måske kan der drive lidt flere skyer ind, men stadig med mulighed for nogen eller en del sol, og temperaturerne ligger faktisk med 18 grader som det højeste. Men igen lidt lavere ved de østvendte kyster, så det bliver formentlig mellem 13 og 18 grader afhængigt af, hvor på Bornholm man befinder sig. Der kommer igen svag til jævn vind, måske op til frisk vind, men næppe langvarigt, siger Andy Ahumada, som videre oplyser, at solen nu går ned ved 21-tiden på Bornholm.