Ny mand i spidsen i Nyker: Vi har faktisk for mange ideer

Ny mand i spidsen i Nyker: Vi har faktisk for mange ideer
Birger Olsen har et mål om at engagere flere frivillige i arbejdet i Nyker Borgerforening. Arkivfoto: Allan Rieck
NYHED | ABONNENT | 29. JAN 2024 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
29. JAN 2024 • 15:30

Birger Olsen ventes at blive ny formand for Nyker Borgerforening.

Arbejdet i Nyker Borgerforening i den kommende tid handler meget om den daglige drift, om at holde gang i de aktiviteter, man allerede har, og om at sørge for et godt fællesskab.

– Vi har faktisk for mange ideer i forhold til det mandskab, vi er, siger Birger Olsen fra Nyker Borgerforenings bestyrelse.

Birger Olsen har i det seneste år været foreningens næstformand. Men han står til at træde ind på formandsposten, når bestyrelsen bliver konstitueret den 6. februar – som afløser for Claus Peter Hansen, der fratrådte på generalforsamlingen forleden.

Der var cirka 30 fremmødte, men alligevel lykkedes det ikke at gå fra mødet med en fuldtallig bestyrelse. Der er en ledig post, som man håber at kunne udfylde hen ad vejen.

Det er også derfor, at den kommende formand – og relativt nye nykerbo – er forsigtig med at melde alt for meget ud.

– Claus søgte efter mænd til bestyrelsen, fordi der var så mange kvinder med, og nu har jeg været med i et år. Så nu skal jeg prøve at finde mine ben som formand, siger Birger Olsen.

Har erfaring

Forenings- og bestyrelsesarbejde er dog langt fra nyt for Birger Olsen.

Han har i 40 år arbejdet i Bornholms Byggeforretning – i de sidste 10 år frem til 2021 som ejer af virksomheden. Han har i den periode blandt andet været i Dansk Byggeris bestyrelse og været formand for Rønne Haandværker- og Industriforening (i dag SMV).

Birger Olsen er stadig på arbejdsmarkedet.

– Men jeg er blevet 68 år, så jeg skal vel snart finde pensionisttilværelsen frem, og så kan jeg bruge nogle timer på at være formand i Nyker, siger han.

Kreative fællesskaber

Birger Olsen ser det som en af de store opgaver at få engageret nogle flere udenfor til bestyrelsen – blandt andet til de to kreative fællesskaber, man har etableret til blandt andet at fremstille forskellige ting til arrangementer i byen:

Kreative Nyker og Nykersjakket.

– Vi har lige lavet nye fastelavnstønder og fastelavnskatte, som vi skal hænge op ved de fem indkørselsporte til Nyker. Vi er 124 medlemmer i borgerforeningen, men hvis det er os fem-seks fra bestyrelsen, der skal lave det meste af arbejdet, så bliver det svært, siger Birger Olsen.

Han glæder sig over et flot arbejde af de to kreative værksteder, og nu har man fået skolerne og byens to børnehaver til at stå for dekoreringen af de tønder, som skal bruges til tøndeslagningen søndag den 11. februar.

4-Kløver-Klyngen

– Der er også familiedag, halloween, jul og alt muligt andet. Så der er rigeligt at se til, og vi behøver ikke at finde på nye ting.

– Vi vil gerne kunne lægge lidt flere kræfter i samarbejdet i 4-Kløver-Klyngen, hvor man snart skal i gang med byggerierne, blandt andet i Morten Svendsens Have. Det kommer måske også til at kræve en indsats fra vores side med for eksempel anlæg af stier, beplantninger med videre, siger Birger Olsen, som derfor gerne hører fra folk med interesse for at være med i klyngesamarbejdet.

Birger Olsen mener, at det også handler lidt om få sammenholdet mere op at stå igen i en tid, hvor blandt andet idrætsforeningen ikke er så stor, som den var en gang.

– Man skal vænne sig til en anden tid, hvor foreningslivet halter lidt, fordi man mangler unge mennesker, der synes, at det er fedt at være med i en forening. Det oplever alle slags foreninger. Så vi skal være glade for dem, der gerne vil være med, siger Birger Olsen.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT