Lottospiller vinder million

Lottospiller vinder million
Meny på Store Torv i Rønne opfordrer alle der har spillet Lotto i weekenden, til at tjekke deres kupon. Der er nemlig en spiller i butikken, der har vundet en million kroner. Foto: Anders Liljeroth
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 6. SEP 2022 • 07:14

En lottokupon købt i Rønne har givet en gevinst på en million kroner. Nu efterlyser butikken vinderen.

 

Vinder man over 5.000 kroner på en lottokupon, skal man ind på Danske Spils hjemmeside for at få pengene udbetalt. Dermed kan medarbejderen i butikken, hvor lottokuponen tjekkes, ikke se, om man har vundet lidt mere end 5.000 kroner eller om det er en kæmpegevinst.

For en kunde hos Meny på Store Torv i Rønne var der i weekenden gevinst i det spil, der kaldes Millionærgarantien.

Spillet kører ved siden af den almindelige lotto-trækning, og hver uge udtrækkes to kuponer, som hver udløser en gevinst på en million kroner.

For medarbejderne i butikken sker det ofte, at en spiller bliver sendt videre til hjemmesiden, fordi præmiesummen er for stor.

– Vi kan i butikken vælge at udbetale gevinsten, hvis vi har mange penge i kassen den dag. Men er gevinsten over 5.000 kroner, så får kunden bare kuponen tilbage, hvor der står, at den er anvist. Så skal de gå ind på Danske Spils hjemmeside og indtaste nogle oplysninger, og så får de overført pengene, forklarer købmand, Susanne Wridt.

Hun blev rigtig glad, da Danske Spil søndag ringede og sagde, at en kunde i hendes butik har vundet den store gevinst.

– Jeg synes, det er rigtig fedt, siger hun.

Når krisen kradser, spiller flere

Og det sker ret ofte, at spillere kommer ind i butikken, og går derfra igen med en god besked.

– Vi kan ikke se, hvor meget de har vundet, bare at det er over 5.000 kroner. Men det sker ret ofte, at vi har sådanne kunder.

En del mennesker, der ved, de har vundet en stor gevinst, vælger at få anvist deres kupon udenfor deres lokalområde, ved Susanne Wridt.

– Vi havde faktisk på et tidspunkt en mand fra København, der fortalte mig, at han gerne ville indløse sin kupon hos mig. Han vidste, at han havde vundet 4,6 millioner kroner, men han havde ikke lyst til at indløse den i sin lokale butik. Han var simpelt hen bange for, at folk kunne se på ham, at han havde vundet mange penge. Og blev det offentligt, var han bange for, at han ville blive opsøgt af en masse rygklappere, siger hun.

Derfor vælger mange vindere af store gevinster at være anonyme. Og dermed kan vinderen af millionen denne weekend allerede have meldt sig til Danske Spil, men da Meny i Rønne ikke ved det, opfordrer de spillere til at tjekke deres kupon.

Købmanden oplever, at der i øjeblikket er godt gang i spillene, og det er ikke så underligt, siger hun.

– Sådan er det, når krisen kradser – folk lever i håbet. Og det er ikke noget nyt. Jeg har været i det her game i 43 år, og det har altid været sådan, at jo færre penge folk har, og jo sværere det er at få tingene til at løbe rundt, jo mere spiller de. Det ville jo være dejligt med lidt ekstra, er der mange, der føler.

Og det er en bred blanding af kunder, der spiller, siger Susannen Wridt, der i butikken blandt andet både tilbyder Lotto, Euro-jackpot og Oddset. For sidstnævnte, hvor det for spilleren tit handler om at spille penge på tabere eller vindere i sportskampe, er der faktisk en del vindere, fortæller Susanne Wridt.

– Der er nogle, der er rigtig skrappe til det, og som vinder mange penge på oddset. Men der er desværre også nogle, der tror, at de er gode til det, og som så spiller alle deres penge op.

Og selvom det er dejligt for købmanden, når butikken kan fortælle om en vinder af et stort beløb, er salget af spil ikke noget, der fylder meget i forretningens indtjening.

– Spil giver os en stor omsætning, men ikke indtjening. Det er for os en ren service-virksomhed på lige fod med vores posthus. Det er ikke noget, vi bliver rige af, siger købmand Susanne Wridt.

 

 

Fakta

Lotto startede den 7. oktober 1989 og trækkes fast hver lørdag aften.

Siden 2015 har Lotto haft en Millionærgaranti, der betyder, at der hver uge desuden bliver trukket lod om 2x1 millioner kroner blandt alle spillede rækker.

Den højeste gevinst blev vundet i 2008, hvor en heldig spiller fra København vandt 38.564.007 kroner.