Efter at være smidt på Bofa: Børnesko tilbage foran byrådssalen

Efter at være smidt på Bofa: Børnesko tilbage foran byrådssalen
Børneskoene er lørdag morgen tilbage foran Landemærket - dog ikke foran hovedindgangen. Foto: Henrik Nielsen
NYHED | ABONNENT | 16. SEP 2023 • 08:50
NYHED | ABONNENT
16. SEP 2023 • 08:50

De mange børnesko, der fredag blev samlet ind og kørt på Bofa, er lørdag morgen tilbage foran byrådssalen på Landemærket.


Skoene er dog denne gang placeret lidt ude til siden, så de ikke står foran hovedindgangen.

– Vi vil selvfølgelig gerne respektere, at dem der skal ind på arbejde også skal kunne komme ind. Det er jo ikke sådan, at vi vil genere nogen, men vi har selvfølgelig stillet dem tilbage igen, fordi protesten fortsætter, fortæller formanden for skolebestyrelsen på Søndermarksskolen og en af initiativtagerne til protesten, Charlotte Koopmann Johansen til Tidende lørdag. 

Kan du være bange for, at det provokerer unødvendigt, når I stiller skoene tilbage – også selvom de er placeret ude i siden?   

– Nej, det er jeg egentlig ikke. Det er jo en forholdsvis stille protest, at der står nogle børnesko. Det er en meget vigtig protest, men heller ikke en, der står og larmer ude foran deres dør hele tiden, så de ikke kan arbejde.

Bunken skal vokse

Det er forældre på Åvangsskolen og Søndermarksskolen, der i protest mod kommunalbestyrelsens beslutning om at slå skolerne i Rønne sammen til ét distrikt står bag børneskoenes placering.

Planen er, at protesten skal køre frem mod førstebehandling af budgetaftalen, der er programsat til torsdag den 21. september. 

– Vi vil jo gerne have, at de bliver stående, fordi folk skal have mulighed for at komme med deres protest, når de har tid, og politikerne skal se, at bunken vokser derude frem mod førstebehandlingen, fortæller Charlotte Koopmann Johansen. 

Torsdag blev skoene i første omgang stillet foran indgangen til byrådssalen, men fredag kunne forældrene så konstatere, at skoene var blevet samlet sammen i affaldsposer og kørt på Bofa.

– Jeg sad i et møde, da min telefon lige pludselig bimlede og bamlede. Så fik jeg at vide, at skoene vi placerede foran byrådssalen i går, var blevet kørt på Bofa, fortalte Charlotte Koopmann Johansen fredag.

Hun fortalte også, at et af medlemmerne af skolebestyrelsen på Åvangsskolen kørte på Bofa og fik hjælp til at få sækkene med sko hevet op af containerne igen.

– Så lige nu står alle skoene hjemme hos den forælder fra Åvangsskolen, der fik reddet dem, sagde Charlotte Koopmann Johansen fredag eftermiddag til Tidende.

Men det var altså ikke længe, de skulle stå hos den pågældende forælder, for nu har skoene atter taget plads på Landemærket. Og der er også en plan for skoene, når protesten er overstået, forklarer formanden for skolebestyrelsen. 

– Ønsket er jo, at når protesten er færdig, så kan dem, der har behov for nye sko komme og vælge ud, mens resten bliver kørt til genbrug. De skulle i hvert fald helst ikke bare havne på Bofa i en container.