Børnesko fra forældres protest blev kørt på Bofa

Børnesko fra forældres protest blev kørt på Bofa
Nogle af de mange børnesko fra forældrenes protest, samlet på Bofa fredag formiddag. Privatfoto
NYHED | ABONNENT | 15. SEP 2023 • 15:10
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
15. SEP 2023 • 15:10

Alle de mange børnesko, som forældre på Åvangsskolen og Søndermarksskolen torsdag placerede foran byrådssalen i protest mod ét skoledistrikt i Rønne, blev fredag samlet ind og kørt på Bofa. Chokerende, men også symbolsk, siger formanden for skolebestyrelsen på Søndermarksskolen.


Det var ikke længe, at den store samling børnesko fra den første forældre-protest mod at gøre Åvangsskolen og Søndermarksskolen i Rønne til ét skoledistrikt fik lov at stå ved indgangen til byrådssalen på det gamle Rønne Rådhus.

De første sko blev placeret foran rådhuset torsdag aften. Men allerede fredag formiddag blev Charlotte Koopmann Johansen som formand for skolebestyrelsen på Søndermarksskolen ringet op og fik et budskab, som hun kalder "chokerende".

– Jeg sad i et møde, da min telefon lige pludselig bimlede og bamlede. Så fik jeg at vide, at skoene vi placerede foran byrådssalen i går, var blevet kørt på Bofa, fortæller hun.

– Et af medlemmerne af skolebestyrelsen på Åvangsskolen kørte så på Bofa og fik hjælp til at få sækkene med sko hevet op af containerne igen. Så lige nu står alle skoene hjemme hos den forælder fra Åvangsskolen, der fik reddet dem, siger Charlotte Koopmann Johansen.

– Vi kan godt forstå, at der skal være en passage, så man kan komme ind og ud af døren dernede. Men vi forstår helt ærligt ikke, at man ikke bare kunne have sat skoene ud til siden.

– I den proces, som vi er midt i lige nu, er det noget chokerende at finde ud af, at vores protest bare bliver smidt i containeren. Men det er der jo også en vis symbolværdi i, siger Charlotte Koopmann Johansen.

 

Børneskoene blev hentet på Bofa af en forælder, der her kører dem hjem. Privatfoto


Hvem besluttede det?

Hos regionskommunen ved centerchefen for Ejendomme og Drift ikke, hvem der har besluttet at køre de mange børnesko på Bofa. Bjarne Freund-Poulsen vidste heller ikke, at det var sket, før Tidende kontaktede ham.

Han har prøvet at undersøge sagen, men uden noget held.

– Hverken min driftsleder eller lederen af Ejendomsservice vidste, hvorfor de var fjernet. En af mine medarbejdere undersøgte det yderligere, og han fandt frem til, at det var på grund af, at der skulle være bryllup, og at de var i vejen, siger han.

– Men hvem der har givet ordren ved jeg simpelthen ikke. Jeg kan ikke finde ud af det. Det er ikke noget, jeg har haft noget med at gøre, heller ikke mine to ledere, siger Bjarne Freund-Poulsen.

Hvad synes du om, at man fjerner en politisk markering på den måde?

– Hvis de står i vejen for, at anden aktivitet kan foregå der, så bliver de nødt til at blive fjernet. Sådan er det jo. Ellers har jeg ikke nogen holdning til det som sådan. Det forholder jeg mig ikke til.

– Jeg har ansvaret for, at der er tilgang til vores bygninger. Det er der blevet skabt ved, at de er blevet fjernet, siger Bjarne Freund-Poulsen.