Ung iværksætter åbner spisested midt i byen

ERHVERV | GUDHJEM | Torsdag 21. april 2022 • 15:30
Henrik Nielsen
Journalist
ERHVERV | GUDHJEM | Torsdag 21. april 2022 • 15:30

Laurids Knage Møller åbner i sommer pastakonceptet Lauv i Gudhjem. Den unge iværksætter har fundet et lokale i Therns Hotel, og han drømmer allerede om, at det måske er noget, han kan drive hele året rundt.


Egentlig troede Laurids Knage Møller, at han skulle lave pizzaer i en håndterbar størrelse, men nu skal han lave pasta, som folk enten kan tage med sig eller spise på stedet. Sådan kan det gå, når man som ung iværksætter følger de muligheder, der byder sig, og det er præcis, hvad han har gjort.

– Jeg var egentlig taget til København, fordi jeg havde fået en mulighed for at stå et sted og lave mine pizzaer, hvor jeg ikke rigtig skulle betale nogen husleje. Så jeg var taget af sted lige efter jul. Men så opstod den her mulighed, og så kunne jeg se et større potentiale i det her, siger Laurids Knage Møller, som er i gang med at gøre klar til at åbne pastakonceptet Lauv i Gudhjem.

Det er ikke sammenlignet med København, han ser et større potentiale i Gudhjem, men sammenlignet med Snogebæk, hvor han sidste år drev pizzakonceptet Into the Snack, som han altså ville drive videre i hovedstaden.

– Men efter noget snak med Martin Thorborg om forskellige muligheder kom vi ind på den her idé om et pastakoncept. Det er noget, man har set mange steder, men det er ikke noget, som nogen rigtig er slået igennem med, siger Laurids Knage Møller.

Mindre arbejde end pizza

For nylig søgte Therns Hotel efter en ny restauratør til den restaurant, der ligger ud til Brøddegade. Det er ikke den tjans, Laurids Knage Møller har taget på sig. Han har lejet et lokale, som ligger lidt væk fra hovedgaden med indgang fra stikvejen mellem Therns Hotel og Hotel Gudhjem.

– Der er plads til 40-45 siddende gæster. Det har været til hotellets gæster før i tiden, men bliver nu til det her pastakoncept, og der bliver bygget et klargøringskøkken med pastakogere. Det er omme bagved, så det er med at få noget skiltning ud til vejen, fortæller han.

Da Laurids Knage Møller lavede pizzaer i Snogebæk, brugte han mange timer på at lave dej og klargøre alle ingredienser. Fire timer hver morgen. Når han åbner Lauv i Gudhjem, kommer han ikke til at lave sin egen pasta. I stedet bruger han pasta fra Pastariget i Svaneke.

– Selvfølgelig er der stadig nogle processer med at klargøre nogle saucer og andet, men det er slet ikke lige så omstændeligt, som når man skal lave pizza. En ting er, at det tager tid at forberede en dej, en anden ting er, at når man får en bestilling, så tager det også tid, for man skal stå og trække en dej ud, og så går der måske hul i den. Der er så mange ting, der kan gå galt, fortæller han.

 

Laurids Knage Møller åbner pastakonceptet Lauv i Gudhjem. Planen er at åbne i begyndelsen af juni, og måske kan det blive noget, han kan drive hele året, for det er der andre spisesteder, der kan i Gudhjem, siger han. Privatfoto

 

Opnå noget større

Hvornår kunderne kan købe pasta hos Lauv, kan Laurids Knage Møller ikke sige helt præcist. Målet er i begyndelsen af juni inden Folkemødet, men der er stadig nogle ting, der skal falde på plads, blandt andet skal lokalerne være klar.

Selve konceptet har han på plads, og han har udviklet en visuel profil for både hjemmeside og det service, kunderne får pastaen serveret i.

– Folk skal kunne se, at det ikke bare er en, der hurtigt har åbnet noget. Helheden er noget jeg brænder meget for, ikke bare maden, siger han.

Efter en sæson i Snogebæk, hvor forholdet til udlejer ikke var uproblematisk glæder Laurids Knage Møller sig til at rykke ind i Therns Hotel, som Jannie og Martin Buch Thorborg har købt. Han fortæller, at det styrker hans lyst til iværksætteri at omgås en iværksætter, der har opnået en masse.

– At jeg kunne få den her mulighed nu gør også, at jeg tror på, at jeg kan opnå noget større. I Snogebæk stod jeg i noget, der lignede en pølsevogn. Ikke at der er noget galt i det, men jeg drømte om, at jeg kunne have nogle siddende gæster. Ikke at det nødvendigvis skulle være en decideret restaurant, men at der kunne være siddende gæster indenfor. Nu står jeg med et noget større areal, hvor der er plads til 40-45 gæster, så det er noget andet. Det har styrket mig rigtig meget, siger han.

Bilen er solgt

Faktisk mangler der kun at falde en stor brik på plads, for at Laurids Knage Møller er klar til sæsonen. Han mangler et sted at bo i Gudhjem.

– Det er rimelig nødvendigt. Jeg kan overnatte hos mine forældre, men det er ikke praktisk, når man slutter så sent, og jeg har ikke nogen bil lige nu. Den har jeg solgt, fordi jeg flyttede til København. Det vil give rigtig god mening, hvis det kunne lade sig gøre at være i Gudhjem, siger han.

Forældrene bor lige uden for Østermarie, og sidste år kørte han hjem til dem efter endt arbejdstid i Snogebæk.

– Jeg synes virkelig, at det var upraktisk. Jeg overvejede næsten at gå ud og sove på toilettet i Snogebæk til sidst, men det gjorde jeg ikke.

FÅ ABONNEMENT