Den vurdering har han helt ret i, fordi Mikkel Stenbæk er mildt sagt uenig i, at faldet skulle være problem.
– Der er to meter fald på 70 meters længde. Efter alle entreprenørbøger og alt hvad jeg har af tabeller i forhold til, hvordan væske løber, så er det rigeligt. Man bliver altså lidt langhåret, forklarer Mikkel Stenbæk, der savner et helhjertet forsøg fra BRK på en midlertidig løsning, hvortil Jordan Stefan Kaczmarek svarer:
– Indenfor de rammer, vi har, så gør vi, hvad vi kan. Det er en sag, som fylder meget og optager en stor del af min tid. Men jeg har nogle rammer at arbejde under, og jeg kan ikke tillade mig at overskride de rammer. Men nej, vi er ikke kørt derud med en gravko og begyndt at grave et hul, siger anlægskoordinatoren og tilføjer:
– Den midlertidige løsning nu her er, at beredskabet har lavet en indsatsplan, som går ud på, at DMI varsler, når de kan se, at en tilsvarende hændelse vil finde sted inden for 48 timer. Det lyder meget ligetil, men det er ikke noget, beredskabet bare lige gør.
Er det din overbevisning, at man kunne eller burde have løst noget af det her, inden byggeriet af havnehusene startede?
– I bagklogskabens lys kan du måske godt sige, at man skulle have tænkt tanken i forhold til, hvad det betød, når man hævede terrænet. Det havde i hvert fald gjort sagen nemmere. Man skulle nok have tænkt tanken, men jeg kan ikke give dig et endeligt svar, siger anlægskoordinatoren, der ikke selv var med til at give tilladelsen til havnehusbyggeriet i 2021 og derfor har svært ved at udtale sig om netop det.