At der er fundet PFAS i de økologiske æg undrer faktisk ikke Jacob Dam Nielsen som er rådgiver i Bornholms Landbrug og fødevarer. Han har selv har økologiske høns på Frostegård, og han skal derfor også have fat i nyt foder uden fiskemel.
– Vi har valgt at producere økologisk for at lave sunde og gode fødevarer, og vi køber jo foder i god tro og regner med at de overholder alle reglerne, forklarer han.
– Men nu er alt det med PFAS startet, og når først vi starter med at lede, så er der jo nok PFAS i alt muligt, gætter han.
Han tror, at de nye opdagelser af miljøforureningen kommer til at sætte nye standarder for, hvor gode de danske fødevarer skal være, og de standarder er faktisk allerede ret høje, forklarer han.
– I Danmark analyserer vi rigtig meget, og vi har de bedste fødevarer standarder i verden. Hvis vi skal blive ved med at have det, så skal vi være et skridt foran med at analysere, og derfor finder vi de her skadelige stoffer, forklarer han.