Nu falder elprisen for fastpriskunder

Nu falder elprisen for fastpriskunder
TOPNYHED | 21. MAR 2023 • 11:34
TOPNYHED
21. MAR 2023 • 11:34

Fastpriskunder hos Beof kan se frem til et prisfald på næsten 50 procent i årets andet kvartal.


I årets andet kvartal bliver det billigere at være fastpriskunde hos Bornholms Energi & Forsyning (Beof).

– I takt med, at vi går mod forår og sommer og dermed varmere temperaturer, melder Beof nu ud, at prisen på deres fastprisprodukt falder væsentligt i årets andet kvartal. Kunderne kan se frem til et fald på næsten to kroner per kilowatt-time, lyder det i en pressemeddelelse.

Samlet set falder Beofs kWh-pris på fastpris-el fra 4,15 kroner til 2,20 kroner inklusive moms. Hertil kommer afgifter til staten på 15 øre og betaling for transport af el, de såkaldte nettariffer.

– Det går heldigvis den rigtige vej med elpriserne. Det, som præger billedet lige nu, er både udsigten til forår- og sommertemperaturer, og det faktum at danskerne over en bred kam har sparet markant på energien, så blandt andet de danske gaslagre er fyldt godt op. Så alt i alt er den generelle situation på markedet bedre, end vi forventede for blot nogle måneder siden, forklarer Claus M. Andersen, administrerende direktør i Beof.

Sommertariffer sætter ind

Det er udover selve prisen på el og afgifter til staten også Beofs opgave at opkræve nettariffer på vegne af Trefor/Elnet-Øst, som står for transporten af el til kunderne, og som derudover varetager vedligehold af elnet, kabler og transformatorer.

– Vi går ind i en periode, hvor Trefor/Elnet-Øst går over til deres sommertariffer, og det vil kunderne også kunne se på elregningen, fortæller Claus M. Andersen.

Det spiller også fortsat ind, at energiafgifterne blev reduceret til næsten nul per 1. januar 2023 som en del af regeringens hjælpepakke. Denne afgiftslettelse vil vare frem til 1. juli 2023. Ligesom det fortsat gælder, at det kan betale sig at flytte sit forbrug væk fra perioden 17.00-21.00, lyder det fra Beof.

Fortsæt med at spare på strømmen

Selvom priserne nu falder i de varmere måneder, betyder det ikke at tiderne med de høje priser er overstået, og BEOF anbefaler derfor stadig fastpriskunder til at spare på strømmen.

– Priserne i andet kvartal er faldende, men hvad der sker i 3. og 4. kvartal er meget usikkert, og vi kan på ingen måde udelukke, at priserne igen tager fart i den forkerte retning. Vi skal derfor fortsætte de rigtig gode vaner vi har tilegnet os med at spare på strømmen – og blive ved med det. Det er et af de vigtigste værktøjer, vi sammen har for at understøtte den grønne omstilling og uafhængighed af fossile brændsler, afslutter Claus Andersen.