Nødløsninger redder lokale uddannelser

Nødløsninger redder lokale uddannelser
På både lærer- og pædagoguddannelsen er det nødvendigt at lave nødløsninger for kunne oprette hold på Bornholm. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | 26. JUL 2024 • 06:43
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
26. JUL 2024 • 06:43

Både lærer- og pædagoguddannelsen er nødt til at tage alternative løsninger i brug for at kunne oprette nye hold.

Tidligere på måneden udsendte Københavns Professionshøjskole en pressemeddelelse med overskiften "Situationen på Campus Bornholm er uholdbar". Det skete, da tallene for ansøgninger til skolens videregående uddannelser forelå, og på lærer- og pædagoguddannelserne så det skidt ud. I alt 17 havde valgt de to uddannelser som deres førsteprioritet. Nu foreligger de endelige tal, og de er endnu lavere.

Blot 14 ansøgere er blevet tilbudt en studieplads – syv på pædagoguddannelsen og syv på læreruddannelsen. Det får denne gang Københavns Professionshøjskole til at bruge ordet kritisk til at beskrive situationen for uddannelserne på Campus Bornholm. Skolen havde allerede varslet, at den ville tage alternative løsninger i brug for at kunne tilbyde de studerende den nødvendige undervisning, og det holder den fast i. Pædagoguddannelsen bliver slået sammen med meritpædagoguddannelsen, mens læreruddannelsen gøres netbaseret.

– Vi har valgt at søsætte to nødløsninger, så vi kan opretholde undervisningen på begge uddannelser. Men det er åbenlyst for enhver, at situationen ikke er holdbar i længden, siger rektor Anne Vang Rasmussen i en pressemeddelelse.

For fem år siden havde Københavns Professionshøjskole 300 studerende på Campus Bornholm. I dag er tallet faldet til 80 studerende. Derfor arrangerede skolen tidligere i år et såkaldt fremtidslaboratorium, hvor politikere, regionskommunen og andre uddannelsesinstitutioner kom med løsningsforslag til, hvordan man kan vende udviklingen, fremgår det.

Ni finansøkonomer

Erhvervsakademiet Cphbusiness tilbyder en toårig uddannelse til finansøkonom, som otte ansøgere havde søgt som førsteprioritet. Efter sommerferien er der ni, som begynder på uddannelsen i Rønne, fortæller akademiet.

– Vi glæder os til at byde endnu et hold dygtige studerende velkommen. Vi modtog otte førsteprioritetsansøgninger til uddannelsen, og vi er godt tilfredse med, at vi kan optage ni, siger Ann-Sofi Markussen, som er udviklingschef på Cphbusiness på Bornholm, i en pressemeddelelse.

Uddannelsen til finansøkonom giver adgang til job inden for bank, realkredit, forsikring, ejendomshandel og -administration, økonomistyring og revision.

– Der er behov for finansøkonomernes kompetencer på øen. Det så man tydeligt, da 10 finansøkonomer dimitterede tidligere i år, og næsten alle strøg direkte i job, siger Ann-Sofi Markussen.

Der er stadig ledige pladser, som kan søges via Cphbusiness' hjemmeside.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT