Max får strøm fra land: 'En langt mere miljøvenlig måde'
Max kan fremover tanke strøm direkte fra land. Det betyder grøn energi og en meget mere støjsvag færge, når den ligger til kaj om natten. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

TRANSPORT | RØNNE | GRATIS
26. AUG 2021 • 12:44
Henrik Nielsen
Journalist

Max får strøm fra land: 'En langt mere miljøvenlig måde'

Hurtigfærgen Max er nu koblet til landstrøm under sine natlige ophold ved Øernes Kaj i Rønne. Det er resultatet af en aftale mellem Rønne Havn A/S og Bornholmslinjen, fremgår det af en pressemeddelelse.

Havnen og Bornholmslinjen har fået alle installationer og tilladelser på plads, så færgen ikke længere behøver at producere strøm med brændstofdrevne generatorer, når den ligger stille i havnen.

– I stedet kan hurtigfærgen nu sluttes til et anlæg på land, som så leverer strøm på en langt mere miljørigtig måde”, forklarer administrerende direktør Carsten Jensen hos Molslinjen i pressemeddelelsen.

Det er vigtigt for færgerne og for Bornholmslinjens drift at have en række systemer kørende, når færgerne ligger stille. Planen var oprindeligt, at Max skulle på landstrøm tidligere. Men corona satte i længere tid en kæp i hjulet på planerne, og samtidig har det trukket ud med at få de nødvendige tilladelser på plads.

– Det er glædeligt, at det på trods af nogle udfordringer er lykkedes at landstrøm til hurtigfærgen Max, så den kan lade op på en langt mere miljøvenlig måde, siger administrerende direktør Thomas Bendtsen hos Rønne Havn A/S, som er glad for, at strømmen nu flyder fra land.Flere nyheder