Klinik er flyttet: 'Folk kører gerne til Snogebæk'

Klinik er flyttet: 'Folk kører gerne til Snogebæk'
Snogebæk Kro har tidligere været både købmandsforretning, værtshus og kro. Nu er Vibeke Hass klar med et helt andet tilbud i sin klinik Akupunktur- og Massageklinik Bornholm. Foto: Elisabeth Krogh
NYHED | SNOGEBÆK | ABONNENT | 10. NOV 2021 • 07:30

Akupunktur- og Massageklinik Bornholm har nu åbnet i nye lokaler i den tidligere Snogebæk Kro.

– Det kan godt være, at ikke alle kunderne følger med, siger Vibeke Hass, indehaver af klinikken Akupunktur- og Massageklinik Bornholm.

Hun har flyttet klinikken fra Rønne til Snogebæk og har lige til sin egen fastsatte deadline åbnet bag de røde mure i den tidligere Snogebæk Kro.

Lige her hvor mange bornholmere tidligere har været til fester som sølvbryllup, barnedåb eller runde fødselsdage, er Vibeke Hass nu klar med en række af behandlinger i klinikken, som dermed tilføjer en ny virksomhed og mere helårsliv til Snogebæk. Klinikken har to behandlingsrum og venteområde. Der mangler lige den sidste skillevæg, ellers er alt på plads.

Hun er ikke bange for at have flyttet sin virksomhed ud på øen.

– Jeg har hele tiden haft kunder fra hele øen og har en del kunder, som jeg har haft gennem mange år. Folk kører gerne, og jeg har aktuelt venteliste til mine behandlinger. Der er også nye kunder her i området, som har vist interesse, fortæller Vibeke Hass.

Vibeke Hass tilbyder en lang række behandlinger blandt andet akupunktur, massage og samtaleterapi.

Under coronanedlukningen har hun taget en ny uddannelse, så hun fra april kan tilbyde endnu et behandlingstilbud.

De seneste fire er halvt år har hun haft sin klinik på Torneværksvej i Rønne og før det i Nyker.

I de nye lokaler i Snogebæk har hun fået mere plads og kan derfor igen også holde kurser og foredrag, som hun tidligere har gjort, men ikke havde plads til på Torneværksvej.

Vibeke Hass og ægtefællen Erik Deichmann Hass købte Snogebæk Kro i sommer. Erik Deichmann Haas er glarmester og ejer Bornglas,

Som tidligere nævnt vil de ikke drive restaurant i lokalerne. Udover at en del af kroen nu er ombygget til klinik, er den anden ende lejet ud til tøjbutikken Hvide Hus i Saltuna, der til foråret åbner butik i kroen.

I kroens overetage bliver der bygget om til ferielejligheder. Det nye ejerpar af kroen har også besluttet, at kroens tidligere industrikøkken ikke igen skal tages i brug som køkken.

I første gang var overvejelsen at leje køkkenet ud – eksempelvis til en takeaway-virksomhed eller lignende, men den tanke er droppet.

– Vi har solgt ud af køkkenudstyret, og rummet skal fremover bruges som en slags servicerum for ferielejlighederne, med vaskemaskine, ekstra køleskab og lignende, fortæller Vibeke Hass.

Ejerne af kroen skal ikke selv bo der, fortæller Vibeke Hass.

– Vi bor i et sommerhus på Balka. Det skal senere bygges om, og kun mens vi gør det, vil vi så bo i en af de nye ferielejligheder på kroen.

Hun fortæller, at ægteparret føler sig godt modtaget i Snogebæk.

– Folk er meget interesserede, og det virker som en by med et stort fællesskab.