– Der er udarbejdet en plan, og det er lidt forskelligt, hvordan den plan er udformet i forhold til, hvor det skal hentes i virksomheden. Nogle steder giver det mening, at man kan hente det meget hurtigt, og andre steder skal man måske vente lidt, og så bliver perioden længere. Så det varierer fra medarbejder til medarbejder, også fordi der jo er nogle, der skylder mere end andre, forklarer André Kahlenberg.
Forhandlingerne genoptaget
En større gruppe medarbejdere valgte sidste mandag at nedlægge arbejdet, da de er utilfredse med ledelsens udspil i forhandlingerne om en lokalaftale.
Uenigheden drejer sig om, hvordan man i lokalaftalen sikrer reallønnen, hvilket vil sige, at lønnen skal stige lige så meget som prisudviklingen. I den nye overenskomst er der sikret en lønstigning på fire procent over de to år, men det indhenter i sig selv ikke den tabte realløn, som prisstigningerne i 2022 forårsagede. Der er derfor lagt op til, at det skal sikres lokalt hos virksomhederne, og det er altså her, at konflikten og den efterfølgende arbejdsnedlæggelse hos Jensen Denmark er opstået.
Efter godt en uges arbejdsnedlæggelse genoptog medarbejderne dog tirsdag arbejdet, hvilket samtidig betød, at lønforhandlingerne om lokalaftalen for de ufaglærte og metalarbejderne hos Jensen kunne genoptages. Så længe arbejdsnedlæggelsen stod på, var der nemlig ingen dialog mellem parterne.