Jensen-konflikt: Medarbejdere skal arbejde over

Jensen-konflikt: Medarbejdere skal arbejde over
Arbejdsnedlæggelsen i sidste uge betyder, at de pågældende Jensen-ansatte nu skal arbejde over for at indhente det tabte. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 1. JUN 2023 • 15:39
NYHED | ABONNENT
1. JUN 2023 • 15:39

Jensen-medarbejderne, der i sidste uge nedlagde arbejdet, skal det næste stykke tid, blandt andet i weekenden, arbejde over for at indhente det tabte.

De Jensen-medarbejdere, der i sidste uge valgte at nedlægge arbejdet, kan se frem mod at skulle indhente det tabte med overarbejde det næste stykke tid.

Og det indebærer i første omgang, at nogle af medarbejderne skal møde på arbejde nu på søndag samt grundlovsdag mandag. Det fortæller medarbejdernes tillidsrepræsentant, André Kahlenberg.

– Det er jo sådan, at der er noget, der hedder forsømt tid, når der er lavet en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, og det skal medarbejderne indhente, hvor det driftsmæssigt giver bedst mening, siger tillidsrepræsentanten.

Da det som nævnt skal passe ind, så det giver bedst mening for virksomheden, er der derfor også forskel på, hvornår de forskellige medarbejdere, der nedlagde arbejdet, kan indhente det tabte.

– Der er udarbejdet en plan, og det er lidt forskelligt, hvordan den plan er udformet i forhold til, hvor det skal hentes i virksomheden. Nogle steder giver det mening, at man kan hente det meget hurtigt, og andre steder skal man måske vente lidt, og så bliver perioden længere. Så det varierer fra medarbejder til medarbejder, også fordi der jo er nogle, der skylder mere end andre, forklarer André Kahlenberg.

Forhandlingerne genoptaget

En større gruppe medarbejdere valgte sidste mandag at nedlægge arbejdet, da de er utilfredse med ledelsens udspil i forhandlingerne om en lokalaftale.

Uenigheden drejer sig om, hvordan man i lokalaftalen sikrer reallønnen, hvilket vil sige, at lønnen skal stige lige så meget som prisudviklingen. I den nye overenskomst er der sikret en lønstigning på fire procent over de to år, men det indhenter i sig selv ikke den tabte realløn, som prisstigningerne i 2022 forårsagede. Der er derfor lagt op til, at det skal sikres lokalt hos virksomhederne, og det er altså her, at konflikten og den efterfølgende arbejdsnedlæggelse hos Jensen Denmark er opstået.

Efter godt en uges arbejdsnedlæggelse genoptog medarbejderne dog tirsdag arbejdet, hvilket samtidig betød, at lønforhandlingerne om lokalaftalen for de ufaglærte og metalarbejderne hos Jensen kunne genoptages. Så længe arbejdsnedlæggelsen stod på, var der nemlig ingen dialog mellem parterne.

André Kahlenberg kan ikke gå i detaljer med de igangværende forhandlingerne, men han fortæller, at der nu er en fornuftig dialog med ledelsen, og at forhandlingerne er i gang igen.

Det har torsdag ikke været muligt at få en kommentar fra direktøren hos Jensen Denmark, Morten Rask.