Jeanette tør ikke tatovere vaccinerede: Folk får 'bylder og betændte bobler'

Jeanette tør ikke tatovere vaccinerede: Folk får 'bylder og betændte bobler'
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
SUNDHED | KLEMENSKER | ABONNENT | 3. OKT 2021 • 19:00
Emilie Jensen
Journalist
SUNDHED | KLEMENSKER | ABONNENT
3. OKT 2021 • 19:00

Tatovør Jeanette Ørsted har valgt ikke at tatovere personer, der er vaccinerede mod corona. Årsagen er, at hun har set videoer på nettet, hvor folk tilsyneladende har fået bylder, efter de er blevet tatoveret. Og den risiko tør Jeanette Ørsted ikke tage.


Indtil videre har en coronavaccination fungeret som adgangsbillet til ting, der ellers ikke var mulige, hvis ikke man havde en vaccination og dermed et coronapas.

Men hos tatovør Jeanette Ørsted, der har forretningen Tattoo Bornholm på sin adresse udenfor Klemensker, udgør en vaccine mod corona netop det modsatte. Hun fortæller nemlig at have set flere videoer på nettet, hvor folk, der har fået en tatovering, efter de er blevet vaccineret mod corona, oplever, at deres hud slår ud.

– Det er en risiko, at tatoveringerne går i stykker af det, og det vil jeg ikke være en del af, siger hun og tilføjer.

– Jeg har set videoer fra over alt i verden, hvor tatoveringerne går helt amok, når folk er vaccineret. Der er videoer, hvor folk har fået bylder og betændte bobler, så det tør jeg simpelthen ikke.

Nu er op mod 80 procent af bornholmerne vaccinerede, så mister du ikke en stor kundegruppe, når du har valgt ikke at tatovere dem, der er vaccinerede?

– Det er jeg ligeglad med. Jeg er mere interesseret i folks helbred. Og fordi jeg mister penge – det er bare penge. Jeg vil hellere lukke min butik end at begynde at tatovere på vaccinerede mennesker, som får en masse følgeskader, siger hun, der ikke selv kender til andre tatovører, som har taget samme beslutning som hende selv.

Ændrer ikke mening

Du har også haft lukket en del måneder under corona, hvordan kan du få din virksomhed til at løbe rundt, nu du også har taget beslutningen om ikke at tatovere vaccinerede?

– Fordi jeg har min butik hjemme på min grund, hvor jeg har et hus, som ikke koster penge at have, siger hun.

Hvad skal der til for, at du ændrer mening?

– Det gør jeg ikke.

Heller ikke hvis der er dokumentation, som siger det modsatte?

– Det kommer an på, hvor du søger dokumentationen. For hvis det er de danske medier, så lyver de, siger hun og forklarer, at hun bliver nødt til at afvise folk i telefonen eller på mail, når de ringer for at bestille en tid til en tatovering – hvis de er vaccinerede.

Hvad har reaktionerne været, når vaccinerede folk finder ud af, at de ikke kan blive tatoverede hos dig?

– Nogle af blevet kede af det, og andre synes, det er fint, at jeg har min holdning. Så må de gå hen til en af de andre tatovører, der gerne vil tatovere vaccinerede. Jeg vil bare ikke, for jeg kender ikke langtidsvirkningerne.

– Jeg vil ikke skade andre mennesker, og jeg har jo en dårlig sag, hvis der går ged i deres tatovering, så er det mig, det går ud over, siger Jeanette Ørsted.