Hotelejer overtager genboen

Forpagteren af Sverres Hotel er efter kun en enkelt sæson klar til at udvide forretningen, og overtager den 1. november genbo-hotellet.
Berit Wilhelmsen har nu drevet Sverres Hotel i Rønne i en enkelt sæson, og hun er allerede klar til mere.
– Det er gået så godt med Sverres Hotel denne sæson, så nu er jeg klar til tage næste skridt, siger hun.
Den gamle jernbanestation i Rønne, er et sted rigtig mange bornholmere kender. Det var blandt andet stedet, hvor Per Mahler i 1984, sammen med sine brødre, åbnede diskotek Trax, og hvor Casper Rønne Hansen i 2008 begyndte at lave nytårsmenuer til sultne gæster. De seneste fem år har to herboende tyskere drevet stedet, hvor køkkenet og restauranten er udlejet til thairestauranten Thaimark, og hvor ejerne selv har drevet udlejning af værelser og af cykler fra stedet.
Syv værelser og en familielejlighed bliver nu lagt sammen med de 19 værelser, som Berit Wilhelmsen allerede har på Sverres Hotel, og den nye forpagter er ikke i tvivl om, at der bliver rift om værelserne.
– Denne sommer har været fantastisk. Vi har haft mange forskellige typer gæster, tyske, svenske, danske og norske og vi har rigtig mange cykelfolk og vandrefolk, fortæller hun.
Så da hun hørte, at ejerne af Rønne H ønskede at bortforpagte hotellet, slog hun hurtigt til.
– Jeg tænkte, at jeg hellere måtte sætte mig på det, inden der kom en anden som konkurrent til mig, siger Berit Wilhelmsen.
Planen med Rønne H er at skabe mere liv i området, og derfor bliver det fremover også et sted, hvor både turister og lokale er velkomne.
Drop-in tango
Planen med Rønne H er at skabe mere liv i området, og derfor bliver det fremover også et sted, hvor både turister og lokale er velkomne.
– Der sker ikke særlig meget hernede på havnen, så vi skal have mere gang i den, ligesom der var før i tiden. Kommunen har fortalt mig, at jeg gerne må bruge området foran huset, og jeg kunne da godt forestille mig noget drop-in tango, så man lige kunne være med til en lille dans, hvis man kommer forbi. Og så vil vi forsøge at få folk til at sidde udenfor og spise, og måske skal der være noget underholdning af en slags, fortæller hoteldirektøren.
Hun forestiller sig, at der skal være en cocktailbar med et lækkert loungeområde, hvor der både skal serveres masser af specialøl, men også den helt almindelige classic.
– Og så vil der jo stadig være thai-restaurant i huset, og dem skal jeg nu have et samarbejde med.
Planen er, at stedet skal holde helårsåbent, da der i dag er rigtig mange vintergæster på Bornholm.
– Vi har en del vintergæster, vi har håndværkere, folk der skal herover for at arbejde eller til møder, vi har vindmøllefolk og folk, der arbejder på færgen. Så der er god brug for overnatning i nærheden af havnen, mener Berit Wilhelmsen.
Hun har desuden planer om at gøre noget særligt i julemåneden.
– Til jul tænker jeg, at der skal være nogle højborde, hvor man kan stå og hygge sig med noget gløgg, og det vil passe rigtig godt sammen med det, jeg laver i gårdhaven på Sverres Hotel. Der åbner jeg porten til Munch Petersens Vej, og det vil blive muligt at købe gløgg og æbleskiver og sidde og hygge sig, og jeg vil læse en julehistorie eller to, og børnene kan danse om juletræet hvis de har lyst.
De to hoteller vil fremover have fælles reception på Sverres Hotel, og gæsterne på Rønne H vil desuden have fri adgang til gårdhaven på Sverres Hotel.
Er det ikke en risiko, at udvide så hurtigt efter du er startet op?
– Nej, det er det ikke. Jeg har tre meget dygtige og skarpe rådgivere, der sidder på Fyn, og uden dem gør jeg ikke noget. Da jeg overtog Sverres Hotel, var de med til at rådgive mig, og det har de også gjort denne gang. Det er gået så godt her på hotellet, at vi også tør at bevæge os over på den anden side af gaden. De ved hvad jeg kan, og hvor meget jeg arbejder, og så er Rønne H til at overskue. Der er syv værelser og en lejlighed, og havde det nu været et hotel med 50 værelser, så havde jeg nok ikke gjort det. Så havde det være for stor en mundfuld både udgiftsmæssigt og personalemæssigt, siger Berit Wilhelmsen.
Planen er, at stedet skal holde helårsåbent, da der i dag er rigtig mange vintergæster på Bornholm, fortæller Berit Wilhelmsen.
NYT JOB
MEST LÆSTE
Totalrenovering på plads
Lad læretid tælle som fuldtidsarbejde

Te betronijns
Når man får noget ‘te betronijn(s)’, så får man det på kredit. I Bornholmsk Ordbog illustreres udtrykket blandt andet med følgende citat: ‘Hajn ræstar ju ejnhillu alt, så vi torr væl foie lâ’jn få mera te betronijngs’.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration