Hotelchef er ny i bestyrelse

Hotelchef er ny i bestyrelse
Ajaja Kofoed-Nørgaard er ifølge Maria Barslund udpeget af Gourmet Bornholms bestyrelse som en særlig ressource. Arkivfoto: Jacob Jepsen
ERHVERV | Fredag 9. juni 2023 • 11:00
ERHVERV | Fredag 9. juni 2023 • 11:00

To Gourmet Bornholm-medlemmer har lukket, og foreningen kom ud af 2022 med et lille underskud. Men nu ser Gourmet Bornholm fremad.

Gourmet Bornholm har gjort status efter årets generalforsamling og ser tilbage på en pose blandede bolcher.

2022 blev året, hvor foreningen sagde farvel til fem medlemmer og goddag til syv nye.

To af udmeldingerne dækker over det kedelige faktum, at restaurant FikuMiku i Nexø og kombuchabryggeriet Nordic Fermentation med Marlene Rossil har måttet lukke deres forretninger.

2022 har ligeledes været økonomisk svært år for Gourmet Bornholm selv. Foreningen, der er tilknyttet Gaarden i Melsted, har udover stigende priser på fødevarer også mærket de voldsomme prisstigninger på el, varme og gas. Samtidig har besøgstallet på Gaarden og omsætningen i Skafferiet heller ikke været prangende, og det førte til, at foreningen kom ud af 2022 med et resultat på minus 177.000 kroner.

Det skriver Gourmet Bornholms formand, Maria Barslund, i en pressemeddelelse.

God til at tænke i partnerskaber

Nu ser bestyrelsen og ledelsen bag foreningen, der repræsenterer 77 bornholmske restauratører, hoteller og fødevareproducenter, fremad:

– Den bornholmske fødevarefortælling er et vigtigt afsæt i omtalen af Bornholm, og derfor er det dejligt at se den store opbakning fra vores medlemmer, fortæller Maria Barslund, formand for Gourmet Bornholm.

Maria Barslund understreger samtidig vigtigheden af at videreudvikle den bornholmske fødevareposition. Derfor har foreningens bestyrelse valgt at udvide bestyrelsen med hotelchef Ajaja Kofoed-Nørgaard fra Melsted Badehotel.

En særlig ressource

Ajaja Kofoed-Nørgaard er ifølge Maria Barslund udpeget af Gourmet Bornholms bestyrelse som en særlig ressource, der skal være med til at sikre foreningens fremtid.

– Udover at Ajajas hjerte banker for lokale fødevarer, så kommer hun også med erfaring fra hotelbranchen og fra Folkemødet. Hun er god til at tænke i partnerskaber, netværk og har gode input til styrkelse af samarbejdet mellem foreningens medlemmer, siger Maria Barslund.

Gourmet Bornholms bestyrelse består nu af formand Maria Barslund fra Svaneke Bryghus, næstformand Mads Meisner fra Høstet, Jess Hoffmeyer Nielsen fra Borngros, Christian Heide, Kalas Kalas, Søren Jensen, Hasle Røgeri samt førnævnte Ajaja Kofoed-Nørgaard.

Fakta

Gourmet Bornholm har i alt 77 medlemmer. I 2023 har foreningen optaget følgende nye virksomheder:

Food Bornholm

Restaurant Pakhuset

Melsted Vin

Bornholms Efterskole

Strandhotellet Sandvig

Pilegårdens Cideri

Marken

Til gengæld har foreningen måttet sige farvel til følgende virksomheder:

FikuMiku (lukket)

Nordic Fermentation / Bornholm Kombucha (lukket)

Spektakel

Torvehal Bornholm (det tidligere setup)

Grønbechs Hotel

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT