Gurli Hansen vil løbe langt – både for kunderne og helt bogstaveligt

Gurli Hansen vil løbe langt – både for kunderne og helt bogstaveligt
Gurli Hansen har solgt ejendomme siden 1988. Pressefoto
ERHVERV | Fredag 14. juli 2023 • 15:30
Af:
Mathies Hvid Toft
ERHVERV | Fredag 14. juli 2023 • 15:30

Ejerleder af Realmæglerne på Bornholm, Gurli Hansen, er ligesom boligmarkedet altid i bevægelse. Måske er det derfor, at hun elsker branchen, der aldrig står stille. Mød en af øens mest erfarne mæglere og langdistanceløbere, og læs hendes syn på det nuværende boligmarked.

– Har du sælgergenet?

Sådan spørger indehaveren af Realmæglerne på Bornholm, Gurli Hansen, de unge, der ønsker at gå ind i ejendomsmæglerfaget med praktik i hendes forretning.

– Hvis de så spørger mig, hvad det er. Så ved jeg, at de ikke har det. Det er jo hårdt sagt, men det er oftest realiteten. Har man det, ved man det, siger hun.

Og Gurli Hansen har det. Det er man ikke i tvivl om, når hun tager imod en i Realmæglerne midt i Rønne med et stort smil, kaffe og fast øjenkontakt.

– Sælgergenet er interessen, nysgerrigheden og lysten til at løse opgaven, som folk kommer med. Nogle gange endda være med til at finde ud af, hvad det er, de egentligt ønsker sig. Det, synes jeg, er enormt spændende, fortæller hun.

Markedet kører mod normalen

Gurli Hansen har været med til at finde de helt rigtige ejendomme og sælge dem siden 1988. Hun har derfor en stor historik med i bagagen, når hun kigger på det aktuelle ejendomsmarked på Bornholm. Direkte adspurgt vurderer hun, at markedet er tippet fra sælgers til købers fordel.

– Bøtterne er vendt, men det går hen og bliver mere i balanceret fremadrettet. Man skal huske, at markedet hele tiden bevæger sig i bølger, og selvom det er købers marked nu, jamen så får vi også stadig overbud ind indimellem, siger hun.

Der er med andre ord fortsat gang i markedet, selvom priserne ligesom i resten af landet er i en overordnet kurve ned. Ejendomsmarkedet på Bornholm har dog to esser i ærmet.

– Vi kommer altid lidt forsinket. Det, der sker i det øvrige Danmark, kommer forsinket hertil. Og boligmarkedet på Bornholm er på ingen måde gået i stå, jeg vil sige, at det er blevet normaliseret, forklarer hun.

Gurli Hansen peger på, at markedet desuden er præget af høj diversitet. På Bornholm er der mange villaer, rækkehuse, andelslejligheder, landejendomme, sommerhuse samt enkelte ejerlejligheder, og herudover erhverv. Realmæglerne på Bornholm er dog ikke aktive indenfor erhverv.

– Jo større forskellighed, der er i markedet, jo mindre ramt bliver du ved en krise. Jeg kan se på de store ejerlejlighedsmæglere i København, at deres marked gik helt i stå i en periode. De havde stort set ingenting. Vi er mindre sårbare, når vi kan appellere til et bredere publikum, lyder forklaringen.

Perioden nu, hvor det generelt er køberne, som har de bredeste smil, kommer efter en usædvanlig optur, der for alvor tog fart da coronapandemien ramte.

– Lige da corona kom, sagde vi mildt sagt øv. Men det sagde vi ikke i ret lang tid. Folk var fuldstændig vilde. Når vi kom ud til et åbent hus, stod folk nærmest på nakkerne af hinanden. Det var lige før, du blev trukket i, fordi folk ville have ejendommen, siger hun og uddyber om den tid:

– Når folk så skulle byde, jamen frustrationerne lyste i deres øjne. Det var meget interessant at opleve, for man kunne næsten læne sig tilbage og se dem stå og byde hinanden op, og man fik set folks adfærd i sådan et marked.

Flere øjne ser mod øen

Tiden med heftige budrunder er måske slut for en periode, men Gurli Hansen vurderer, at boligmarkedet er sundt, og det kan man godt begynde at vænne sig til.

Der er simpelthen flere personer, der ser mod øen i jagten på et bedre liv.

– Bornholm repræsenterer noget specielt for folk. Alle ved, hvor Bornholm ligger. Enten har de været her med en skolerejse, med militæret eller på ferie. De har et forhold til øen. Men spørger man til andre små øer i Danmark, så kan folk godt blive i tvivl. Samtidig har vi især gourmetmæssigt sat foden ned, siger Gurli Hansen.

– Når folk hører Bornholm, så tænker de på kvalitet. Folkemødet har selvfølgelig også hjulpet os, og senest har Energiøen sat Bornholm på verdenskortet, fortsætter hun.

Spændingen ved forhandlingen

Noget af det, der har været med til at holde Gurli Hansen i branchen gennem årene, er mæglerrollens flerfacetterede opgaver. Kombinationen mellem kontorarbejde, og det at komme ud og sælge og møde mange forskellige mennesker.

– Samtidig tilfredsstiller jobbet mine interesser inden for økonomi og jura. Jeg elsker alt det bagvedliggende arbejde omkring et salg, som folk ikke umiddelbart ser. Der er en masse lovstof, og eksempelvis forskellige regler til hver enkelt type ejendom, fortæller hun.

Desuden kan selve forhandlingsprocessen få skærpet sanser og opmærksomhed igen og igen.

– Det er jo der, hvor jeg virkelig kan få røde kinder. Det er spændingen, når man sidder og forhandler, og når man så får handlen lukket og på plads og alle forhåbentligt er glade. Det er fedt at være med til.

 


 

Ultraløb og hundredvis af maraton

Ejendomsmarkedet er i evig bevægelse op eller ned. Det må man lære at håndtere, hvis man skal begå sig professionelt i branchen, lyder det.

– Jeg har været med under kartoffelkure og finanskrise og opture som under corona. Ingen perioder er ens. Det er selvfølgelig ikke altid, at man synes godt om udviklingen, men det gør, at man lærer at tænke i løsninger. Det bliver man simpelthen nødt til.

Det er ikke kun markedet, der er i bevægelse. Det er Gurli Hansen også, når hun i fritiden løber ultraløb og maraton. Siden, hun løb sit første maraton i 1999, er det blevet til hele 243 maraton og mange ultraløb oven i hatten. Det længste på 227 kilometer.

– Den udholdenhed og vilje, det kræver at løbe de distancer, tager jeg med mig i mit arbejde. Det er i høj grad en psykologisk disciplin at løbe langt, og det er ejendomshandel langt hen af vejen også. - Samtidig er sport en rigtig god indgangsvinkel til folk, forklarer hun.

Ligesom sport er mere end fysisk udfoldelse, er ejendomsmarkedet altså andet end mursten og høje beløb.

– Det handler om følelser. Det lærte jeg for eksempel, da jeg havde en ejendom til salg til 1,9 millioner kroner, og vi fik et bud på 1,3 millioner kroner. I den situation får man jo lyst til at sige nej og vende om, siger hun.

Men efter to måneders forhandlinger og snak nåede Gurli Hansen og sælger til enighed med køberen og kom frem til et salg, som alle blev tilfredse med.

– For mig viser den historie, at salget handler om så meget mere end blot bud og modbud. Der kan være enormt mange facetter i et boligsalg, og rigtig mange følelser spiller ind på slutresultatet.

Med årene er det blevet en livsstil for Gurli Hansen at være ejendomsmægler. Hun gør gerne en stor indsats for at få et salg hjem, om det er at hjælpe med at tømme dødsbo, hvis familien mangler hænder, eller tage fotos af indbo. Det kan også være at hjælpe folk, der er kommet i økonomisk nød.

– Jeg havde en kunde for nyligt, der fortalte, at han ikke havde andre til at hjælpe sig. Men jeg kunne ikke sælge huset i den stand, det var I. Jeg tror, at jeg kørte 20 fulde læs til Bofa og hjalp med at gøre ejendommen mere præsentabel.

Spørger man hende, hvorfor hun siger ja til sådan en opgave kommer svaret prompte.

– Fordi det giver mig glæde at hjælpe i sådan en situation, også selv om der ikke er den store økonomi i det. Og så kommer god service aldrig dårligt tilbage, siger hun.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT