God start: 154 burgere langet over disken de første tre dage

God start: 154 burgere langet over disken de første tre dage
Marco Hultmann Sloth Frederiksen havde fredag første åbningsdag i R Burger i Gartnervangen. Foto: Torben Østergaard Møller
ERHVERV | Tirsdag 7. maj 2024 • 19:00
ERHVERV | Tirsdag 7. maj 2024 • 19:00

Den nye ejer af grillbaren i Gartnervangen i Rønne kom godt i gang i sin første weekend.

Fredag den 3. maj havde Marco Hultmann Sloth Frederiksen første åbningsdag i sin nyerhvervede grill i Gartnervangen, Rønne, og tirsdag kan han berette, at han synes, den første åbningsweekend er forløbet særdeles positivt.

– Vi hakker jo selv vores kød, og jeg havde bestilt hjem til 155 burgere, som jeg så løbende hakkede kødet til – og vi havde én burger tilbage, da jeg lukkede søndag aften, siger han.

– Vi har altså solgt 154 burgere på de tre første dage, og det, synes jeg, er en god begyndelse. Jeg vidste jo ikke på forhånd, hvad jeg skulle regne med, men vi skrev på Facebook torsdag, at nu åbnede vi, og så gik vi i gang fredag morgen. Jeg havde estimeret, at omkring 155 burgere måtte være nok, og det har været en kæmpe succes med glade folk, som kom ind forbi. Både venner og bekendte og folk fra området, det har været megahyggeligt.

Pønser på at ansætte

Mandag holder han lukket, dels fordi han synes, han har brug for en fridag, dels går han til brætspil, hvor han selv spiller "Warhammer", hvilket han er bestyrelsesformand for, mens der i klubben også bliver spillet en række andre spil.

Tirsdag til søndag holder han åbent klokken 17-20 her i starten, og han har allerede nu, som han også tidligere har fortalt i Tidende, at han ville, åbnet for salg af smørrebrød, når blot folk bestiller det to dage i forvejen.

– Vi havde faktisk et smørrebrødsselskab allerede i fredags, og vi har også et onsdag, fortæller han.

– Så det kan vi sagtens.

Det er kun ham selv, der står for burgerbaren indtil videre, og med en overkommelig husleje slår han fast, at der ikke skal så meget til at få det hele til at løbe rundt.

– Indtil videre holder vi også kun åbent om aftenen, men efter sommerferien håber vi på, at vi har fået skrabet penge nok sammen til også at kunne ansætte en, der kan sørge for, at vi holder åbent til frokost klokken 11-14, siger han.

Voksede op tæt på

Burgerbaren i Rønne Nord hed Reef Burger & Fries, da han overtog den, hvilket den havde gjort siden 2022, men den er ikke mindst kendt under det navn, den gik under i mange år, nemlig Gartnervangens Grill.

I marts fortalte Marco Hultmann Sloth Frederiksen, at han ville omdøbe den til R Burger efter en bog, han på et tidspunkt har skrevet sammen med Rune Friberg, "Retake your food waste – bedre økonomi og mere bæredygtighed i køkkenet?".

Han er uddannet kok, men har også taget et år på elektrikeruddannelsen, idet han stoppede hovedforløbet på Falster, fordi han og kæresten har to små børn her i Rønne.

Nu er hans arbejdsplads altså rykket tættere på hjemmet – og faktisk også på hans egen barndom, for han kan pege ud gennem grillens vinduer og sige:

– Jeg er opvokset lige derovre.

Han tror næppe, han kommer til at opsætte skilte udendørs, som oplyser burgerbarens nye navn, for han kender bornholmerne godt nok til at vide, at den såmænd nok – uanset hvad han gør – vil gå under navnet "Gartnervangens Grill". Han har dog fået en god ven til at lave et logo, som er ophængt inde på disken, og som han også har fået påtrykt sine T-shirts til arbejdet, og som signalerer "R Burger", oplyser han.

I marts fortalte han endvidere om, hvordan han forfiner sine burgere ved at bruge tykkam og nyretapper. Sidstnævnte kaldes på fransk for boeuf onglet og er kendt for, at slagteren før i tiden gerne gemte denne udskæring til sig selv, fordi det er så lækkert et stykke kød.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT