Et driftigt år med ærlig mad: Ny restaurant udvider konceptet

Et driftigt år med ærlig mad: Ny restaurant udvider konceptet
I februar slog Jonas Bagger Sørensen og hans hold dørene op til en opdateret restaurant, der allerede har udvidet menuen, der oprindeligt kun serverede frokost og aftensmad. Foto: Line Søndergaard Hansen
ERHVERV | Onsdag 19. juli 2023 • 15:41
ERHVERV | Onsdag 19. juli 2023 • 15:41

På sit første leveår har Levertranfabrikken i Allinge gennemgået en større renovering, udvidet biksen og tilføjet ekstra ting til menuen. Det er idéen om ærlig mad, der driver stedet, fortæller indehaveren.

Under blæsende parasoller i skygge for solen sidder et par frokostgæster og nyder en pizza og en kold sodavand lige ud til den sommertravle Havnegade i Allinge. Der er godt fyldt op ved bordene på pizzarestauranten, der tidligere hed Solo-pizzeria, men som sidste år skiftede ejer og navn til Levertranfabrikken, som er samme koncept som Levertranfabrikken i Snogebæk.

– Det går godt. Vi har travlt og er fuld belagt til næsten hver frokost og aften, fortæller ejer Jonas Bagger Sørensen, da Tidende fanger ham en tilfældig onsdag i Allinge – en enkelt dag inden stedet kan fejre sit første jubilæum – for at få en status på restaurantens første rigtige sommersæson.

Jonas Bagger Sørensen overtog bygningen i juli 2022 og åbnede op for gæster den 20. juli, uden der var gjort meget ved stedet. Men det var godt at komme i gang og få lidt indtjening, inden den store renovering skulle i gang hen over vinteren, hvor der blev malet, væltet vægge og lavet om i både køkken og restaurant.

Morgenmad og is

Og i februar i år kunne Jonas Bagger Sørensen og hans hold så slå dørene op til en opdateret restaurant, der allerede har udvidet menuen, der oprindeligt kun serverede frokost og aftensmad.

– Vi er også begyndt at servere morgenmad. Det begyndte vi på for en måneds tid siden, indskyder han og nævner morgenplatter, eggs benedict og french toast som eksempler på, hvad der er på morgenmenuen.

Og til spørgsmålet om, hvorfor et pizzeria også skulle udvides til morgenrestaurant, lyder svaret:

– Fordi vi har et stort køkken, der kan kapere det.

Og foruden det udvidede menukort, har restauranten også allerede udvidet sig fysisk.

– Vi overtog også isbutikken ved siden af for en måneds tid siden. Den kommer vi til at gøre mere ved næste år. Det er kugleis og softice fra Italien, så vi kører lidt det italienske koncept.

Nok at se til

Foruden restauranterne i Allinge og Snogebæk har Jonas Bagger Sørensen en masse andre jern i ilden. Han driver blandt andet en surfskole på Balka Strand, har kajakudlejning ved Hammerhavn og Sandvig, og til efteråret begynder han på endnu et eventyr, nemlig en rekrutteringsplatform til servicebranchen.

– Man er lidt træt de her måneder, men jeg har nogle dygtige ansatte, som overlapper de forskellige steder, siger han og tilføjer, at hans personale på tværs af de forskellige forretninger tæller 50-60 personer.

Forskel på Allinge og Snogebæk

Navnet Levertranfabrikken, der er klistret fast i ruderne på restauranten i Allinge, giver ikke umiddelbart associationer til pizza og pasta, og navnet er da også noget, flere gæster kommenterer på, fortæller Jonas Bagger Sørensen.

– Det er primært ældre, der måske synes, det lyder lidt ulækkert. Men så forklarer man det, og så er det okay.

Og når han forklarer navnet, er det med henvisning til den gamle levertranfabrik i Snogebæk, hvor et første pizzeria med samme koncept og navn ligger.

Og der er da også forskel på at drive restaurant i henholdsvis Allinge og Snogebæk.

– Det er lidt to forskellige klienteller. I Snogebæk er det mere børnefamilier, som der selvfølgelig også er her. Men folk spiser generelt senere i Allinge, og så er der også det andet klientel, der bliver hængende lidt længere til drinks og cocktails. Også efter Gæsten har åbnet, siger han med henvisning til sommerens koncerter på Gæstgiveren et stenkast fra restauranten.

– Og så er der alle bådene, der lægger til udenfor. Det er meget hyggeligt at se, hvordan der er udskiftning i bådene hver eneste dag.

Ærlig mad

I øjeblikket bespiser Levertranfabrikken cirka 300-350 gæster hver dag, fortæller Jonas Bagger Sørensen, der driver restauranten i Allinge ud fra devisen om ’ærlig mad’.

– Man får god mad og kvalitet for pengene. Det er ikke for snobbet, og det tiltaler alle. Og jeg føler også, vi har hele klientellet her, uddyber han.

Generelt føler Jonas Bagger Sørensen, at han og Levertranfabrikken er blevet taget godt imod af lokalbefolkningen i Allinge.

– Det er meget søde mennesker, og jeg synes også, der er et godt sammenhold mellem forretninger, restauranter og hoteller på kryds og tværs. Så det er dejligt.

Sommersæsonen varer ikke evigt, og hvorvidt Levertranfabrikken bliver et sommersted, eller om Allinge har fået sig et nyt helårsspisested, vil tiden vise.

– Ind til skolernes sommerferie slutter har vi supertravlt, og sidste efterår havde vi også noget at se til, så jeg tror, sæsonen her er rigeligt lang. Men det kommer helt an på, om folk bliver ved med at komme uden for sæsonen.

Få en snak med Tidende

Tidendes campingvogn er på Allinge havn frem til klokken 17. Så kom forbi og få en snak med journalist Line Søndergaard Hansen. Enten hvis du har noget på hjerte om avisen, eller hvis du har et tip til en god historie.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT