Dobbelt så mange penge til pressede fiskere

Flertal i Folketinget fordobler ophugningsstøtten i Østersøen til 50 millioner kroner.
Det er ikke mere end et par dage siden, at de lokale fiskeres formand her i Tidende fortalte, at 25 millioner kroner slet ikke er nok til den ophugningsordning, som Folketinget vil tilbyde fiskere i Østersøen, så de kan komme fornuftigt ud af erhvervet. Det er flere partier på Christiansborg øjensynligt enige i. Et flertal har i hvert fald valgt at fordoble støtten til 50 millioner kroner.
Det fremgår af en pressemeddelelse fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
Det er overskydende midler fra Den Europæiske Hav- og Fiskerifond, flertallet har fordelt. I alt drejer det sig om 46 millioner kroner, og 25 af dem har politikerne valgt, skal gå til ophugningsstøtten i Østersøen.
Der er allerede afsat 25 millioner kroner til ordningen, der skal sikre, at fiskere i Østersøen har mulighed for at forlade erhvervet nogenlunde fornuftigt, hvis de har problemer med at få forretningen til at løbe rundt, blandt andet på grund af reducerede fiskekvoter.
– Jeg er rigtig glad for, at vi på tværs af politiske skel i Folketinget er blevet enige om fordelingen af de her penge til fiskeriet. Med aftalen tilgodeser vi blandt andre fiskerne på Bornholm, som i stor stil har givet udtryk for at ville søge ophugningsstøtte. På den måde sikrer vi, at de bornholmske fiskere kan forlade erhvervet nogenlunde tørskoede, siger fiskeriminister Rasmus Prehn (S) i pressemeddelelsen.
Ordningen om ophugningsstøtte for Østersøen forventes åbnet 14. oktober.
– Jeg er meget tilfreds med, at vi med aftalen får øget den økonomiske ramme til ophugningsordningen for Østersøen. Det er der desværre stort behov for på grund af den meget vanskelige situation for fiskerne i Østersøen, siger Venstres Torsten Schack Pedersen.
Bag aftalen står regeringen, Venstre, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, De Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet. De er også blevet enige om at tildele 16 millioner kroner til et konkret projekt i Jammerbugten, der undersøger konsekvenserne for havbunden ved brugen af bundslæbende redskaber, særligt bomtrawl.
Totalrenovering på plads
NYT JOB
MEST LÆSTE
Lad læretid tælle som fuldtidsarbejde
Krydstogtskibe og forurening

Te betronijns
Når man får noget ‘te betronijn(s)’, så får man det på kredit. I Bornholmsk Ordbog illustreres udtrykket blandt andet med følgende citat: ‘Hajn ræstar ju ejnhillu alt, så vi torr væl foie lâ’jn få mera te betronijngs’.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration