Byggeforretning gik konkurs - nu er stor ejendom sat til salg

Byggeforretning gik konkurs - nu er stor ejendom sat til salg
For knap to millioner kroner kan man få en ejendom i Lobbæk, som har 1.283 kvadratmeter til erhverv og 167 kvadrameter til bolig. Arkivfoto: Allan Rieck
NYHED | LOBBÆK | ABONNENT | 5. MAJ 2022 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | LOBBÆK | ABONNENT
5. MAJ 2022 • 05:30

I januar gik Bornholms Byggeforretning konkurs. Nu er erhvervsejendommen med privatbeboelse sat til salg.

Bornholms Byggeforretning i Lobbæk havde en række gode år med overskud i perioden 2016-2019, som betød, at man fik vendt skuden og fik en positiv egenkapital. Der var også godt gang i byggeriet i 2019-2020, hvor man gik fra at være cirka 10 til at være cirka 20 medarbejdere. 

De gode tider stoppede dog brat i 2021, hvor virksomheden blev hårdt ramt af voldsomme prisstigninger på byggematerialer, hvilket medførte store tab på arbejdsopgaver.

Derudover havde virksomheden optaget statslige lån under coronapandemien, som skulle betales tilbage, og det havde man ikke penge til at klare, og derfor måtte bygmester Birger Olsen indgive konkursbegæring i januar 2022, oplyste advokat Morten Hartelius, Rønne, der er udpeget som kurator i konkursboet, til P4 Bornholm.

Nu næsten fire måneder efter konkursbegæringen er virksomhedens erhvervsejendom med privatbeboelse sat til salg hos Bornholms Erhvervsmægler, oplyser erhvervsmæglerne Steffen Lorentzen og Ole Rømer i en pressemeddelelse. 

Erhvervsdelen har et areal på 1.283 kvadratmeter, boligarealet er på 167 kvadratmeter, mens grundarealet er på 3.884 kvadratmeter.

Ejendomsmæglerne oplyser, at ejendommen med den meget store bygningsmasse har rigtig mange anvendelsesmuligheder, og man kan høre nærmere ved Bornholms Erhvervsmægler.

Udbudsprisen er 1.998.000 kroner.

Bygmester Birger Olsen måtte indgive konkursbegæring i januar 2022. Nu er virksomhedens ejendom i Lobbæk sat til salg. Arkivfoto: Jacob Jepsen