Bornholm i bund: Støt lokalt, siger Thorborg

Bornholm i bund: Støt lokalt, siger Thorborg
Martin Buch Thorborg står i spidsen for Dinero. Pressefoto
NYHED | ABONNENT | 29. MAR 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
29. MAR 2023 • 05:30

Små danske virksomheder tjente ifølge Martin Thorborgs analyse flere penge i kaotisk 2022, men Bornholm ligger i bunden med en fremgang på kun ni procent på bundlinjen.

Landets små virksomheder kan se tilbage på et økonomiske positivt 2022. En ny analyse af 19.600 små virksomheders økonomiske situation viser, at både omsætning og overskud steg. Bag tallene lurer dog en alvorlig skyggeside. Det fremgår af en pressemeddelelse fra regnskabsvirksomheden Visma Dinero, der har erhvervsmanden Martin Buch Thorborg som direktør.

Gennemsnitsomsætningen sidste år steg med 11 procent, og det økonomiske resultat steg med 30 procent. På Bornholm var fremgangen på bundlinjen dog i bund med ni procent, mens fynske virksomheder lå i toppen med 52 procents fremgang på bundlinjen.

Støt lokale virksomheder

Martin Buch Thorborg, administrerende direktør i Visma Dinero og erhvervsmand i Gudhjem, siger:

– Større toplinje og bundlinje er indiskutabelt positivt. Særligt i et år med så meget kaos og usikkerhed er det stærkt, at mange små virksomheder har holdt snuden i sporet og forbedret økonomien.

Til gengæld har antallet af konkurser de seneste par år ligget i den høje ende. Det betyder sandsynligvis, at færre økonomisk sårbare virksomheder indgår i analysen, fordi flere er lukket. Det kan ifølge pressemeddelelsen være med til at løfte gennemsnitstallene.

– Tallene er gode, men det er svært at lave en endelig konklusion. Det har utvivlsomt været sværere end normalt at være herre i egen virksomhed i løbet af det seneste år. Derfor er det også enormt vigtigt, at man som forbruger støtter de lokale virksomheder, man gerne vil bevare. For ellers risikere de at forsvinde, siger Martin Thorborg.

Analysen

Analysen belyser udviklingen i omsætningen fra 2021 til 2022.

I analysen indgår 19.616 virksomheder, som er aktive i CVR, og som har været brugere af Dinero Pro i begge regnskabsperioder.