Borgere tilbyder hjælp: Efter jul venter nytår, som for nogle er en kold, lang og ensom nat
Julen er svær for mange, og når den er overstået, lurer nytårsaften, som for nogle kan være en lang, kold og ensom nat, hvor man ser frem mod flere bekymringer i det nye år.
Når julen er overstået, venter nytåret, og det er en begivenhed, mange ser frem til. Et nyt, ubrugt år lægger foran, der laves nytårsforsætter, drikkes bobler og spises kransekage. Men for ensomme og udsatte kan det være en ekstra hård tid.
Derfor står en række borgere i Aakirkeby bag en ekstra hjælp til udsatte til nytår. Det skriver sognepræst Louise Christina Howard i en pressemeddelelse.
Det er den lokale Spar Købmand i Aakirkeby, Egon Jensen Mondrup, der nu for sjette år i træk samler ind for at dele nytårshjælp ud, hvor der er behov.
– For dig er nytårsaften sikkert en fest. Men for mange af dem, der kommer hos os, er det en aften, hvor man egentlig bare kan se frem til endnu flere bekymringer i det nye år. I seks år er behovet bare blevet større og større, men det er naboernes velvilje også – vi prøver bare at få de to ender til at mødes, siger Egon Jensen Mondrup i pressemeddelelsen.
I år er han sikker på at have midler til at betale for mindst 90 kuverter til nytårsaften. Uddelingen i år er ekstra stor, fordi købmanden har fået støtte fra købmændenes fond, KFI.
Indsatsen med at skaffe mere hjælp skydes i gang torsdag den 23. november på torvet i Aakirkeby. Her er byens kirke en aktiv medspiller i at skaffe flere midler til nytårshjælpen og at dele den ud.
– En af kirkens bud er, at du skal elske din næste som dig selv – og denne omsorg er ekstra vigtig i højtiden, hvor andre kan samles om et godt bord. For at sige det ligeud, så kan julen for mange være stram nok at komme igennem og nytårsaften endnu værre. Derfor bakker vi i kirken op om Egon og hans team, siger sognepræst Louise Howard i pressemeddelelsen.
– Det er vigtigt, at vi er der for hinanden, og at ingen skal føle sig glemt og forladt. Heller ikke efter juledagene. Jeg husker på min svigermor, der ofte var alene nytårsaften – julen kom hun igennem, men nytårsaften var en kold, lang og ensom nat.
Nytårsaften er der desuden en ekstra, festlig gudstjeneste i Aakirkebys store kirke fra klokken 14.00. Det er byens kirkekontor, der tager imod ønsker om nytårshjælp, og de tager "hjertens gerne" imod flere bidrag.
Aa Kirke deltager i indsatsen og er med til at dele hjælpen ud. Arkivfoto: Berit Hvassum
Torsdag kan man møde sognepræsten og Spar-købmanden på torvet i Aakirkeby. Arkivfoto: Berit Hvassum
Skolesagen fra start til slut

Farlige vaner starter i stilhed
NYT JOB
MEST LÆSTE


En sijllavitta
‘Sijllagjæl’ (indvolde fra sild) som man klaskede op på en væg i forskellige figurer, fx et ansigt, for at forskrække folk om natten, idet det lyste (fosforescerede). Teinnæs illustrerer ordet med følgende citat: ‘Pass du på, ønte varr så vikti, æjlla kajn du tro jâ ska lawa dai en sijllavitta’.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration