Bofa har under 300 sager i bunken

Bofa har under 300 sager i bunken
Ungdomsboligerne ved Højvangsparken i Rønne har fået etableret en affaldsø, hvor hovedparten af anlægget er nedgravet. En tilsvarende affaldsø finder man oven for Vang. Foto: Torben Østergaard Møller
NYHED | ABONNENT | 23. NOV 2022 • 05:30
NYHED | ABONNENT
23. NOV 2022 • 05:30

Bofa reducerer stille og roligt antallet af sager, hvor husstande skal ændre adgangen til deres affaldsspande. For en god måned siden var der under 400 sager, nu er tallet under 300, oplyser direktøren.


Den 19. oktober fortalte direktør i Bofa Jens Hjul-Nielsen, at af de godt 5.000 husstande, der oprindeligt i slutningen af august fik besked på at ændre adgangsforholdene til deres affaldsspande, så de efterlever Arbejdstilsynets regler, var så mange blevet færdigbehandlet, at der var under 400 tilbage.

Det tal er nu dykket under 300 oplyser Bofa-direktøren.

Samtidig nærmer tidspunktet sig for, at de cirka 120 affaldsøer skal etableres øen rundt, hvor borgere, der af forskellige årsager ikke kan have egne affaldsspande stående, skal aflevere deres affald.

Affaldsøerne kommer ifølge Bofas hjemmeside til at se nogenlunde ud, som på billedet til denne artikel, og man kan spørge, om de vil passe ind i de mere delikate brostensbelagte indre by-områder, som eksempelvis Rønne rummer, og hvor det er påtænkt, at der skal laves cirka 20 affaldsøer.

Billedet er taget i et sommerhusområde, men Jens Hjul-Nielsen siger:

– Det er cirka sådan, affaldsøerne kommer til at tage sig ud. Der kan måske blive tale om lidt forskellige beklædninger og andre låg, men der er ikke noget, der vil afvige væsentligt fra det, man ser på billedet.

Gravet ned

Man kan godt tænke, at sådan en ø ikke vil pynte i den indre by?

– Det ved jeg ikke, hvad jeg skal sige til. Smag og behag er jo forskellig. Du kan da have ret i, at der nok vil være en del, der ikke synes, de lige passer ind, det ville ikke overraske mig, men vi skal jo kunne aflevere og få hentet vores affald. Der er sikkert også nogle, der vil sige, at i de små gader i den indre by ser det faktisk ikke pænt ud, at der holder biler, men folk, der bor der, vil jo gerne kunne parkere. Eller nogle kan måske ikke lide lygtepælene, brandhanerne, vejskiltene eller andet gadeinventar, konstaterer Bofa-direktøren.

Han oplyser, at det meste af skraldeøen på billedet faktisk er gravet ned.

– Hver af lågerne skjuler fem kubikmeter, der er et hul på et par meter nedenunder, siger han.

Under alle omstændigheder er vejen til at få godkendt affaldsøer rundt om i bymiljøerne ikke så lidt kringlet og – må man formode – tidskrævende, som det fremgår af artiklen herunder.