Beredskabsstyrelsen har ledige pladser i Allinge

Beredskabsstyrelsen har ledige pladser i Allinge
Beredskabsstyrelsen Bornholm holder åbent hus lørdag med masser af aktiviteter og information om styrelsens uddannelser. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NOTITS | ALLINGE | 16. SEP 2022 • 20:50
Holger Larsen
Journalist
NOTITS | ALLINGE
16. SEP 2022 • 20:50

Unge bornholmere med lyst til en uddannelse indenfor beredskabet kan kigge ind til åbent hus lørdag.

Unge bornholmere kan kan måske få et godt udbytte af en tur til Allinge, når der lørdag den 17. september klokken 10-30-14.30 holdes åbent hus på Beredskabsstyrelsen Bornholm.

Her er der nemlig ledige pladser til redningsspecialistuddannelsen, der starter til december, oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

– Vi er i en lidt særlig situation, hvor der ikke er så mange værnepligtige på listerne til Beredskabsstyrelsen, som vi er vant til, siger Allan Stenbye, fungerende chef for Beredskabsstyrelsen Bornholm, i pressemeddelelsen.

Det er Forsvarsministeriets Personelstyrelse, der står for den koncernfælles rekruttering af værnepligtige og særligt indkaldelsen hos Beredskabsstyrelsen bliver fulgt nøje, da Beredskabsstyrelsens værnepligtige indgår som en del af det daglige beredskab i Danmark.

– Situationen med ledige pladser er uvant for os, men den er kun midlertidig og kan være en effekt relateret til covid-19 og de lange perioder med nedlukning. Der var for eksempel i 2021 perioder, hvor det ikke var muligt at få køreundervisning og komme til teori- og køreprøver, fortsætter Allan Stenbye.

Forsvarets Dag

Derfor kan der være mange unge på Bornholm, som nu venter på at det bliver deres tur til at blive indkaldt til sessionsbehandling på Forsvarets Dag, fordi de gerne vil ind til Beredskabsstyrelsen, oplyser Allan Stenbye.

– Til dem vil jeg gerne sende budskabet om, at der faktisk er plads nu, og at man blot skal kontakte Forsvarets Dag for at komme med, når Forsvarets Dag gennemføres på Bornholm i begyndelsen af oktober, opfordrer Allan Stenbye.

Når der er åbent hus lørdag vil alle værnepligtige, beredskabskonstabler og befalingsmænd tage imod og vise såvel stort som småt fra den redningsspecialistuddannelse, man får under sin ni måneders værnepligtstjeneste i Beredskabsstyrelsen.