Beof tjener styrtende på el: Skal komme bornholmerne til gode

Beof tjener styrtende på el: Skal komme bornholmerne til gode
Beof vil bruge sine øgede indtægter til at afdæmpe de økonomiske konsekvenser hos forbrugerne. Arkivfoto: Allan Rieck
NYHED | ABONNENT | 1. OKT 2022 • 05:30
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ABONNENT
1. OKT 2022 • 05:30

Bornholms Energi og Forsyning havde i første halvår et overskud på cirka 35 millioner kroner i datterselskabet, der producerer el. Siden da er markedspriserne kun steget. I bestyrelsen prioriteres det at give pengene tilbage til kunderne, og hvordan det kan ske på den mest rimelige måde. Midlerne skal både gå til at dæmpe forbrugernes energiudgifter og Bornholms udvikling på lang sigt, fortæller administrerende direktør Claus Andersen.

Det er gået de færrestes næse forbi, at strømmen er blevet dyr. I denne uge offentliggjorde Bornholms Energi og Forsyning, Beof, prisstigninger fra 1. oktober på cirka 70 procent for kunder, der har fastlåste priser et kvartal ad gangen. Samtidig har Beof besluttet at fjerne avancen på salg af strøm, og et eventuelt overskud i 2022 vil ved årets afslutning blive returneret til selskabets elkunder.


Vil du have adgang til artiklen?Første måned 0 kr.
Herefter 209 kr./md.


Få Lørdags Berlingeren GRATIS sammen med Tidende.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Bornholms Tidende deler mit navn, telefonnummer, adresse og e-mail med Berlingske Media A/S med henblik på? markedsføring af Berlingske Media A/S produkter. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 18 år. I Berlingskes privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter, og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke.
Se andre abonnementer her