– Når vi har en ekstraordinær indtægt, skal man jo tænke over, hvad der skal ske med de midler. Jeg synes jo, at den bedste anvendelse er, at de kommer bornholmerne til gode. Det kan man gøre ved på den korte bane at sætte andre priser ned. Men der er jo også et behov for at tænke langsigtet, og noget af det, vi ved, er, at energiøen kommer til at få nogle afgørende konsekvenser for værket. Så vi har kigget på, hvad der er fremtiden for værket og de 35 arbejdspladser.
Claus Andersen fortæller, at Beof har særligt fokus på kraftværkets rolle som balanceleverandør til hele elnettet. I dag udfylder Beof den rolle ved at brænde diesel af, men i fremtiden skal der tænkes grønt.
– Det med at levere balance til elnettet enten nationalt eller lokalt på Bornholm – men med noget andet end olie og diesel – dét kommer vi til at investere i.
Claus Andersen forklarer, at Beof vil satse på lagring af energi, som kan blive frigivet, når den vedvarende energiproduktion fra vind og sol er lav. Hvilke teknologier der skal bringes i spil, er for tidligt at sige, men den administrerende direktør nævner batterier, store vanddamme og lagring af sten som nogle mulighederne, der også kan bestå af nyudviklede teknologier.
– Hvordan man kan lagre vedvarende energi, når der er masser af den, og køre energien den anden vej, når der er mangel på den, tror jeg, at der kan være nogle spændende muligheder i for Bornholms El-Produktion. Og det kan være med til at fastholde aktivitet og arbejdspladser på den lange bane, samtidig med at vi kan komme videre med den grønne omstilling.