Batterier er Nordsveriges svar på Bornholms havvindmøller

Batterier er Nordsveriges svar på Bornholms havvindmøller
Efter planen skal batterifabrikken Northvolt beskæftige 5.500 mand i Skellefteå, når den står færdig i løbet af 2023. Den bliver Europas største batterifabrik, der er placeret ved Skellefteå, fordi det er muligt at udnytte tilstedeværelsen af lithium og adgangen til grøn energi i store mængder. Foto: Northvolt
NYHED | ABONNENT | 20. MAJ 2023 • 11:00
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | ABONNENT
20. MAJ 2023 • 11:00

Bornholm kan tage ved lære af et batteriboom, der har fået Skellefteå til at vokse eksplosivt på blot en håndfuld år. Boligpriserne er fordoblet på tre år, og lokale skoler har særdeles travlt med at opkvalificere folk på kurser, der er skræddersyet til job på batterifabrikken Northvolt.

Når Bornholm bliver knudepunkt for energi i Østersøen, forventes mange hundrede mennesker at skulle ansættes – måske bliver tallet i tusinder, hvis planer om større havvindmølleparker, elektrolyseanlæg og brintrørledninger også realiseres.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.