Maria Barslund er formand for paraplyforeningen Gourmet Bornholm, som arbejder for at fremme udvikling og salg af kvalitetsfødevarer på Bornholm og i resten af Danmark, og hun ærgrer sig over, at Nykers A/S' produktion er blevet flyttet til Jylland, ligesom hun sætter spørgsmålstegn ved, om det giver mening i fremtiden at opretholde firmanavnet, som jo signalerer Bornholm.
Blandt andet på den baggrund mener hun også, det eventuelt kunne være en god idé at indføre en form for mærkning, som fortæller, hvorvidt en vare rent faktisk er produceret på Bornholm af lokal arbejdskraft, sådan som eksempelvis den estiske ø Saaramaa har det (se boks).
– Som forening synes vi selvfølgelig altid, det er drønærgerligt, når en virksomhed flytter over på den anden side af vandet. Dels mister Bornholm arbejdspladser, dels mister vi en fødevareproducent med en lang historik og et stærkt brand på øen. Spørgsmålet er så, hvad der sker med Nykers i fremtiden? Mon de fortsætter med at producere under navnet Nykers, funderer Maria Barslund og fortsætter:
– Der er, så vidt jeg forstår, ikke meldt noget officielt ud. Men som en forening, der værner om den bornholmske fødevarefortælling, vil jeg være ked af, hvis produktet også i fremtiden markedsfører sig som værende bornholmsk. Det er jo det, der er med til at slå skår i den bornholmske fortælling, som Gourmet Bornholm gerne vil stå for. Men som sagt, vi ved endnu ikke, hvad der skal ske, så jeg vil nødigt male Fanden på væggen, men er naturligvis nysgerrig på, hvad de melder ud.