Ønsket om bæredygtige spisesteder og madoplevelser på Bornholm satte i 2020 gang i et bredt samarbejde mellem Destination Bornholm, Horesta, Gourmet Bornholm, Bofa, BCB og Bornholms Landbrug & Fødevarer.
Projektet har blandt andet resulteret i, at to bornholmske restauranter er blevet certificeret som ”Green Restaurant” af Horesta. Restaurant Bryghuset i Svaneke samt Brohuset ved Hammershus fik udnævnelsen tilbage i 2021, hvor der var blot tre andre Green Restaurants i Danmark. ”Green Restaurant”-certificeringen blev lanceret af Horesta i 2019, og for at blive Green Restaurant-certificeret skal restauranten opfylde en række bæredygtigheds- og klimaparametre.
Undervejs i projektet har der været arrangeret bæredygtige madoplevelser, hvor bornholmerne er inviteret med til arrangementer med temaer som Spis uden spild, Bønnemøde, Loungesnak om bæredygtighed, Bæredygtig jul med grønne proteiner, lokale fødevarer og gamle retter i nye klæder.
Der har ligeledes været afholdt studieture for at hente inspiration til nye bæredygtighedstiltag, og turene er gået til blandt andet Gøteborg, som i 2023 har vundet prisen som verdens mest bæredygtige destination for 7. gang, og til Nordsjælland og Odsherred med hovedtemaet samarbejde om brug af lokale varer.