Meldingen fra de unge var, at de har et stort behov for at tale med andre unge om deres udfordringer. Blandt andet fordi andre unge kender til, det de taler om. En af debattørerne var 16-årige Asta Elise Gade Kofod, som er medlem af Bornholms Ungeråd. Asta fortalte om sine egne erfaringer med at gå til psykolog, og om, at det ikke altid lige netop er det, der er løsningen, fordi psykologen ’terper én igennem alle de negative ting, der er i éns liv. Og så bliver det for følsomt’, som hun sagde.
Derfor mener hun, at løsningen er et sted, hvor unge kan tale med andre unge.
I Det Sociale Netværk driver vi headspace-centre i 28 byer landet rundt. Her kan unge komme ind fra gaden og tale om alt mellem himmel og jord med andre unge - intet er for stort eller småt.
Headspace er det største mentalt sundhedsfremmende og forebyggende civilsamfundsprojekt i Danmark for unge mellem 12 og 25 år. Det er et åbent, fleksibelt og gratis rådgivningsstilbud, som er tilgængeligt, når de unge vil snakke om de problemer, der tynger dem. Alle unge kan komme i headspace – uagtet om det drejer sig om kærestesorger, familieproblemer, misbrug, problemer i skolen, selvskadende adfærd, bekymringer om krop, kost og motion, tristhed eller hjemløshed.
Og ung-til-ung-metoden virker. 74 procent føler sig hjulpet af headspace. 2 ud af 3 unge føler sig mindre ensomme. Og halvdelen af de unge gennemgår en positiv udvikling i deres almene trivsel.