Trafikdræbt kat

SYNSPUNKT | ABONNENT | 19. MAJ 2023 • 05:30
Af:
Nina Kjær
Hammershusvej 86
Sandvig
SYNSPUNKT | ABONNENT
19. MAJ 2023 • 05:30

I vores lille familie var hun lige som et kært familiemedlem.

Fredag den 12. maj sidst på formiddagen lukkede vi en af vore katte ud som så mange gange tidligere. Det var så det sidste, vi så til hende.

Hele dagen undrede det os lidt, at hun slet ikke var kommet hjem endnu, men hun har tidligere glemt tid og sted, hvis hun var i gang med noget spændende.

Først sent om aftenen spurgte nogle af vore gæster, om vi savnede en af vore katte, for de havde set en ihjelkørt kat ligge midt på vejen på Langebjergvej ud for Ambolten. Om aftenen, da de var kommet hjem fra deres udflugt, havde andre lagt den ind i vejsiden.

Min mand gik med bange anelser med dem op og blev vist, hvor den lå, og ganske rigtigt, vores skønne, kloge kat, en stor personlighed, var kørt ned, og den modbydelige person, der havde gjort det, havde ikke følt trang til at standse og se, hvad han eller hun havde gjort, eller forsøgt at undersøge, hvor den eventuelt stammede fra. Den var øretatoveret og let genkendelig med sin hvide pels.

Dyb foragt for sådan en kujon, der bare stikker af og ikke engang har ryggrad til at prøve at finde ud af, hvor katten hørte til. Flugtbilisten var total blottet for respekt for dyreliv.

Mange vil sikkert mene, at det "kun" var en kat, men for os i vores lille familie var hun lige som et kært familiemedlem.

Alle oplysninger der kan føre os på sporet af vedkommende, der dræbte vores kat, tages imod med kyshånd og dusør.