Søren Pind: 'Forbløffende at Enhedslisten står til at blive det største parti'

Søren Pind: 'Forbløffende at Enhedslisten står til at blive det største parti'
Søren Pind: – Det går over min forstand, at det fine lille samfund Bornolm skulle ende med at få Enhedslisten (her ved borgmesterkandidat Morten Riis) som øens største parti. Foto: Berit Hvassum
PINDS PERSPEKTIV | BORNHOLM | ABONNENT | 30. OKT 2021 • 19:00
Søren Pind
Journalist
PINDS PERSPEKTIV | BORNHOLM | ABONNENT
30. OKT 2021 • 19:00

Partiet støtter en revolution af ejendomsretten, hvor det private skal afskaffes. Det er en krænkelse af de fundamentale menneskerettigheder.

Det er nu forbløffende. At Enhedslisten står til at blive det største parti på Bornholm. Et parti, der udspringer af Danmarks kommunistiske parti, og som gennem årene har ødelagt alt, hvad det rørte ved, hvis det fik magt og indflydelse.

Jeg har selv to konkrete eksempler i bagagen:

Da vi for år tilbage havde såkaldte bydelsråd i Københavns Kommune, blev Indre Nørrebro styret af Enhedslisten og SF. De to partier gennemførte de skøreste ting, opkaldte en plads efter en international terrorist osv osv osv. Hvad skete valget efter? Den rødeste bydel i Danmark kylede Enhedsliten ud på r.. og albuer.

Tag den måde, man har forvaltet sin teknik- og miljøborgmesterpost i Københavns Kommune – når man ellers ikke deltog i orgier i borgmesterens dobbeltseng. Byggesagsbehandlingen er gået fuldstændig i stå. Det tager over et år at få en byggetilladelse på plads – da jeg var borgmester blev 85 procent givet på 14 dage. Folk betaler dyre penge i den langsommelige sagsbehandling og det rod, der udspringer. Der er skandaler på affaldssortering, vandforsyning, overløb i havnen med eksrementer og gebyrer, der dybt ulovligt opkræves fra borgeren, kombineret med et underskud i forvaltningen, der i årevis er holdt skjult for kommunalbestyrelsen og de øvrige politikere. Det er kort og godt en skændsel.

Det er også paradoksalt at se et andet sted: Nemlig på bolig- og transportpolitikken. Enhedslisten som parti siger, det er for den kollektive transport. Men har fra start til slut stemt imod metroen. Helt konsekvent.

Enhedslisten siger, det er for nye boliger i byen. Men stemmer imod, hver gang man skal etablere plads til boligerne.

Enhedslisten siger, det er for kultur. Men stemmer imod etableringen af store kulturinstitutioner i byen. Hvad enten det er fodboldstations eller opera.

Det er skørt. Og sagen er jo bare, at skulle dette parti nogensinde komme rigtigt til ansvar, så ville sådanne personer som jeg selv blive hentet i lastbiler – den eneste forskel ville være, at det måske for syns skyld var på el-drevne lastbiler og ikke diesel.

Derfor er det også forbløffende, at dette gode gamle liberale dagblad netop vælger at hylde Enhedslistens ungdomsbevægelse på lederplads. Partiet støtter en revolution af ejendomsretten, hvor det private skal afskaffes. Det er en krænkelse af de fundamentale menneskerettigheder. De tilknyttede unge har gennem årene, da det hed Socialistisk Ungdoms Front, været forbundet med talrige voldelige og konfrontatoriske aktioner. Og sådan vil det altid være, når man har rødder i den kommunisme, der efter murens fald fik lov til at slippe alt for nemt om ved de indlysende ligheder med nazisme.

Der er ingen grund til at tiltro et sådant ekstremt yderparti noget demokratisk sindelag. Som Henrik Sass Larsen engang sagde: ”Vi kan ikke have, at en forsamling af mennesker – hvor nogle er leninister, nogle er marxister, nogle er trotskister, nogle er kommunister – skal sidde og køre landet. Det går ikke”. Det havde han ret i. Det gælder for Danmark. Og det gælder for Bornholm.

Den isolation, et sådant styre vil blive mødt med, er ikke noget at bryste sig af. Det vil være en ekstrem og farlig position at sætte sig i. Al udvikling af den offentlige sektor vil blive sat i stå. Ingen frie valg. Ingen selvbestemmelse. Interessen for at sikre samspillet mellem kommune og erhvervsliv, men den fantastiske chance Bornholm har fået efter folkemøde og fokus, vil forsvinde. Alt vil blive politisk styret.

Det går over min forstand, at det her fine lille samfund skulle ende der.

 


Søren Pind

Skriver hver anden lørdag Pinds perspektiv på tidende.dk.

Den tidligere Venstre-politiker er i dag arbejdende bestyrelsesformand i firmaet Danish Cyber Defence, der bekæmper cyberkriminalitet.

Han har tidligere været justitsminister samt uddannelses- og forskningsminister i Lars Løkke Rasmussens regeringer.

Han er født i 1969, som søn af Torben og Jytte Pind, der i dag bor i Bølshavn.