Leder: Vær stolt af hjerterne i Klemensker

LEDER | ABONNENT | 10. AUG 2022 • 08:18
LEDER | ABONNENT
10. AUG 2022 • 08:18

Det er imponerende, hvordan lokalsamfundet i Klemensker har gjort det til en fælles opgave at hjælpe ukrainske flygtninge.

 

En af Bornholms mange styrker er vores civilsamfund. Vi lever af fællesskaber i foreninger, der får en plus en til at blive mere end to. Det gælder både borgerforeninger, idrætsforeninger og sågar de politiske partier. Modsat den kyniske magtkamp på Christiansborg, så er lokalpolitikere på Bornholm ligesom de mange engagerede borgere i øens foreningsliv optaget af en ting: At gøre Bornholm bedre i morgen. Forskellen mellem Dansk Folkeparti på Bornholm og på Slotsholmen viser tydeligt forskellen.

Den positive ånd og det gode mål er en meget vigtig del af vores bornholmske nutidskultur. Den er og kan vi være rigtig stolte af. Nok kan man pege fingre af bright green island og se på vores sorte trafik, skrald og bilpark. Men det er lykkedes gøre Bornholm til et langt bedre sted over de seneste ti år.

Et af de steder på Bornholm, hvor man bliver mest stolt af at kigge hen i disse måneder er Klemensker.

Her har hele byens foreningsliv sat sig for at hjælpe de 24 ukrainske flygtninge, der er indkvarteret i den gamle skoletandplejeklinik i klyngebyen. De ti familier oplever hjælp fra næsten alle sider i klyngebyen. Svømmebadet uddeler adgangsbilletter. Klemensker IF hjælper med sportsaktiviteter, sognepræst Hartung oversætter til og fra ukrainsk, og frivillige ildsjæle hjælper med kontakt til kommune og løsning af både praktiske og administrative opgaver.

Det er simpelthen beundringsværdigt, at Klemensker har så meget hjerterum og overskud til at hjælpe mennesker i nød. De engagerede borgere og fælleskabet, hver flere skaber sammen, er gode for flygtningene og for vores samfund her på Bornholm. Det er både godt for ånden og for kommunaløkonomien, at vi relativt set er mere end dobbelt så gode, som resten af landet, til at få flygtningekvinder i arbejde. Det kan vi, når vi har gode rammer og job. Sammenhold og hjertevarme er noget, vi kan være stolte af på hele Bornholm. Vi kan langt mere sammen og ved at ville hjælpe andre og skabe løsninger for vores samfund og de nytilkomne.

På en naturskøn ø med begrænset råvareudvinding og produktion, er det netop i de sociale relationer og på vidensfronten, at vi kan løfte os og skabe løsninger så vel for flygtninge i krise, som udfordrede unge og kommunale budgetter. Intet er nemt at løse. Men ildsjælene i Klemenskers varme hjerter er en stærk inspiration til, hvor meget vi faktisk kan udrette.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 30-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Torsdag eftermiddag - fredag morgen: På den anden side af midnat venter dig fornuftige priser i omegnen af 2,30 kr./kWh alt inkl. Vinden er fortsat svag og den nordiske vandkraft lader også vente på sig - derfor endnu en dag med et højt prisniveau med tæt på 6 kr./kWh alt inkl. mellem 17 og 18. Opdateret 13.07. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning