Leder: Mere imponerende bornholmsk arkitektur

Leder: Mere imponerende bornholmsk arkitektur
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT | 11. DEC 2021 • 05:30
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT
11. DEC 2021 • 05:30

Fantastisk. Vi tiltrækker stjernebyggerier, der får Snorrebakken til blegne.


Det er ikke kun granit, der hæver os over Østersøens vande. Flere og flere imponerende bygningsværker kommer til at tegne Bornholm. De bygningsværker er ikke tilbygningen på Snorrebakken, der ellers stjal meget af opmærksomheden under kommunalvalgkampen.

Selvom samtidens arkitekter med rette beskyldes for at kaste trist beton og glas på enhver byggegrund, så har vi på Bornholm i den seneste og kommende tid nogle imponerende bygningsværker, der vil hæve øen over vores øvrige udfordringer og gøre os endnu mere værd at besøge og vende tilbage til.

De bygningsværker, vi her hylder, er Bornholms Kunstmuseums eksisterende bygning med rindende vand og masser af lys fra Fogh og Følner, Henning Larsens voldsomme Natur Bornholm-kolos, Det unikke madkulturhus i Gudhjem, det indsprængte besøgscenter foran Hammerhus, de nye museumsbygninger ved kunstmuseet og den netop præsenterede Ferlov Mancoba-pavillon i Allinge.

Det er simpelthen ualmindelig godt gået af de ildsjæle, der har løftet projekterne og fået sat dem i gang. Foran os har vi både udvidelsen af Bornholms Kunstmuseum med glastkunst og tilflytning af Bornholms Museum og Ferlov Mancoba-pavillonen i Allinge, som præsenteres i dagens avis.

Det er svært at få armene ned over, at projekter til så mange hundrede af millioner kroner finder vej til at forskønne Bornholm.

Med al den arkitektoniske medvind må det være muligt at stile højt på det arkitektoniske plan, når de gigantiske landstrømsanlæg skal bygges på Sydbornholm.