Leder: Ingen skal trues på skatebanen

Leder: Ingen skal trues på skatebanen
LEDER | ABONNENT | 27. MAJ 2022 • 05:30
LEDER | ABONNENT
27. MAJ 2022 • 05:30

Det er rigtig godt, at både politi, kommune og forældre er på banen i sagen omkring trusler og hærværk i Rønnes skatepark ved Nørrekås.


En af vores store kvaliteter på Bornholm er vores tryghed. Vi har meget lavere berigelseskriminalitet på Bornholm end i resten af landet. Det skal vi dyrke og værne om. Derfor er det rigtig godt, at alle de rigtige kræfter har meldt sig på banen i sagen omkring truslerne på Rønne Skatepark.

En lille gruppe unge har truet anlæggets øvrige børnebrugere verbalt, sparket efter dem og råbt ad dem gentagne gange. Drengestreger, som det hed engang, vil der nok altid være. Men de seneste handlinger på skatebanen er ikke bare drengestreger. Børn skal ikke føle sig truet på legepladsen, og de skal ikke jages væk med vold. Det er langt over grænsen for drengestreger. Vi skal ikke acceptere, at en lille gruppe unge opfører sig som Rønnes mafiabosser. Det er simpelthen ikke i orden, at de smadrer ruder, maler grafitti, truer andre børn med bank og jager dem væk fra banen. Det er nemt at blive enige om. Men fra tanke til handling kan der være langt. Men det er heldigvis ikke tilfældet på Nørrekås.


Vi er langt fra i mål, og trygheden er ikke tilbage på luksuslegepladsen i Nørrekås. Men øens gode kræfter er i gang.


Foreningen Rønne Streetsport, der har stået bag opførelsen af skateparken for løbehjul, rulleskøjter og skateboards, har rykket hurtigt og fået både politiet, kommunens gule gadeteam og Center for Ejendomme og Drift på banen. Politiet patruljerer mere i området og laver præventive besøg. SSP-medarbejderne er på sagen og forsøger at komme i kontakt med bøllerne, ballademagerne er allerede identificeret, og de ødelagte ruder er udskiftet og graffitien renset væk.

Vi er langt fra i mål, og trygheden er ikke tilbage på luksuslegepladsen på Nørrekås. Men øens gode kræfter er i gang. Det sidste hold, der kan hjælpe sagen endnu mere til en løsning, er os forældre. Ved at tage med vores børn på banen, kan vi være med til at skabe en mere tryg stemning og få bøllerne til at sadle om. Det har vi også brug for. Men det er stærkt, at foreningen, kommunen og politiet allerede har handlet så hurtigt for at sikre vores børns tryghed.

Den skal vi værne om.