Trusler og hærværk ved skatepark – politiet er involveret

Trusler og hærværk ved skatepark – politiet er involveret
En lille gruppe skaber problemer ved Rønnes skatepark. Da nogle brugere tilkaldte politiet, fordi der blev knust ruder i den gamle busremise, blev de truet og jaget væk fra området, fortæller en far på Facebook. Foto: Peter Lund Olsen
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 23. MAJ 2022 • 07:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
23. MAJ 2022 • 07:30

I den seneste tid har en lille gruppe skabt uro ved skateparken i Rønne. De begår hærværk og truer banens brugere. Politiet er involveret, og foreningen bag parken opfordrer forældre til at bakke op med tilstedeværelse.


Skateparken ved den gamle busremise i Rønne er åben for alle i alle døgnets timer på alle årets dage. Det har været meningen, siden en forældregruppe tog initiativ til at få den anlagt. Langt de fleste børn og unge bruger parken, som det var meningen, men en lille gruppe af unge har i den seneste tid skabt uro i området og blandt de øvrige brugere.

Det fremgår af et opslag i Facebook-gruppen Skatepark Rønne fra Peter Lund Olsen, som er initiativtager til parken og formand for foreningen Rønne Streetsport, hvis oprindelige opgave var at bygge en skatepark i Rønne.

"Det er virkelig ærgerligt, at der er så få, der ødelægger for så mange. Rudeknuseri og hærværk i bygningerne samt trusler mod brugere", skriver Peter Lund Olsen.

Samarbejde med politi

Ifølge ham er man bekendt med, hvem der er i centrum for de seneste ugers episoder, men en alvorlig snak har ikke været nok til at løse problemet.

"Der er lige nu et seriøst behov for forældreopbakning. Tag gerne med ungerne på banen et par timer en gang imellem for på den måde at hjælpe dem med at afvise dem, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt", skriver Peter Lund Olsen.

Han fortæller desuden, at foreningen bag skateparken sammen med politi og regionskommunens gule team vil arbejde videre for at få ro i området.


For at få ro i området opfordrer formand Peter Lund Olsen fra Rønne Steetsport forældre til at være til stede ved skateparken i en periode. Derudover arbejder foreningen på et samarbejde med politiet og kommunen. Foto: Peter Lund Olsen
 

De få fylder meget

Til Tidende fortæller Peter Lund Olsen, at man i Rønne Streetsport er sindssygt glad for den succes, parken og banen har.

– Den bliver brugt af utrolig mange mennesker på en rigtig god måde og har helt klart bevist sin berettigelse. Og heldigvis er det kun et fåtal, der ikke kan finde ud af at bruge området ordentlig, lyder det fra ham.

Men de få fylder meget, både ved deres tilstedeværelse og de spor de efterlader.

– Derfor kan jeg kun appellere til, at forældre bakker op om området med tilstedeværelse. Også gerne forældre til dem, der giver problemer. Det er en af de bedste måder at få et godt miljø dernede. Selvfølgelig arbejder vi også på et samarbejde med politi og det gule team. Men det gør det ikke alene, fortæller Peter Lund Olsen.

Burde ikke være nødvendigt

En far til en af brugerne fortæller i Facebook-gruppen, at han søndag måtte hente sin dreng ved skateparken, fordi drengen sammen med nogle venner blev truet med bank og jaget væk fra ramperne. Det skete, efter de havde anmeldt hærværk i form af rudesmadring til politiet.

Faren beskriver skateparken som et fantastisk fristed for mange unge, og det burde ikke være nødvendigt, at forældre skal holde vagt, for at deres børn kan have det sjovt, skriver han.