Efter trusler mod børn: Voksne bag skatepark vil i dialog med urolige unge

Efter trusler mod børn: Voksne bag skatepark vil i dialog med urolige unge
De voksne i foreningen Rønne Streetsport vil gerne i dialog med de unge, som i den seneste tid har skabt uro ved skateparken i Rønne. De opfører sig truende overfor parkens brugere, fortæller formand Peter Lund Olsen. Arkivfoto: Nanna Krogh
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 25. MAJ 2022 • 07:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
25. MAJ 2022 • 07:30

Politiets forebyggelsesenhed kan sammen med resten af SSP-samarbejdet hjælpe med konfliktmægling og bekymringssamtaler i de uroligheder, som i den seneste tid har skabt bekymring blandt brugerne af skateparken i Rønne og deres forældre.


Skateparken i Rønne er et populært opholdssted for børn og unge, som er glade for at køre på skateboard og løbehjul. Det var hele tanken, da en gruppe forældre tog initiativ til parken, som åbnede i august sidste år. I den seneste tid har en lille gruppe unge dog skabt uro i området, og dem vil de voksne i foreningen bag skateparken gerne i dialog med.

Det fortæller formand Peter Lund Olsen fra Rønne Streetsport.

De urolige unge begår hærværk mod bygningerne, og på Facebook er der forældre, der fortæller, at deres børn bliver truet, råbt ad og sparket efter.

Politikommissær Kim Hoffbeck Ransby fortæller, at Bornholms Politi søndag var ude ved noget uro og uorden på stedet. Derudover fører politiet generelt tilsyn i områder med mange børn og unge for at bidrage til sikkerhed og tryghed for borgerne.

Målet er dialog

Kim Hoffbeck Ransby fortæller, at Bornholms Politis forebyggelsesenhed som en del af politiets kriminalpræventive arbejde har et samarbejde med kommunen og gadeplansmedarbejdere i SSP-regi.

– Her kan skoler, foreninger med videre kontakte SSP-samarbejdet ved ønske om hjælp til kriminalitetsforebyggende indsatser. Ved behov kan forebyggelsesenheden deltage i blandt andet forældremøder med børn og forældre samt konfliktmægling og bekymringssamtaler, fortæller politikommissæren.

SSP er et kriminalpræventivt samarbejde mellem skole, socialforvaltning og politi.

Hos Rønne Streetsport er man opmærksom på de muligheder.

– Vi har allerede etableret samarbejde med Det Gule Team og gadeplan og derigennem også politi. Målet er at få en dialog med de implicerede, fortæller Peter Lund Olsen.

Støtte de unge

Det Gule Team leverer forebyggende indsatser for sårbare børn og unge. Målgruppen er unge mellem 12 og 18 år med problemer i forhold til familie, skole, venner, fritid, kriminalitet og eksperimenterende forbrug af rusmidler.

En af de forebyggende indsatser er gadeplansmedarbejdere, som arbejder i de miljøer, hvor de unge færdes. De skal gennem dialog og bæredygtige relationer kunne støtte de unge i de mangeartede problemer, de har. Indsatsen retter sig mod børn og unge, der risikerer at blive involveret i kriminalitet og ofte har et forbrug af rusmidler, der giver problemer.