Lad os være stolte af Tejn Vandværk

Lad os være stolte af Tejn Vandværk
LEDER | 24. MAR 2023 • 05:30
LEDER
24. MAR 2023 • 05:30

Årets vandværkspris gik til Tejn Vandværk. Lad os være stolte af Tejn og vores drikkevand. De er en god inspiration for Bornholm.

Der er meget at glæde sig over på Bornholm.

En af tingene er vores vand og vores andelsselskaber. Tejn Vandværk er et aktuelt og godt eksempel på sådan et selskab.

Vandværket har netop vundet årets vandværkspris blandt 3.000 vandværker i Danmark. Hvad er det, der gør, at det lille bornholmske vandværk i Tejn kan udmærke sig blandt 3.000 af slagsen i Danmark? Det er husejerne i Tejn.

Husejerne har formået at etablere en stærk lokal bestyrelse med mange forskellige og relevante kompetencer, der driver vandværket med sikker hånd. Med både en ingeniør, håndværker og bankmand i bestyrelsen er de lokale kræfter stærkt forenede i at sikre godt drikkevand.

Vandværket har indgået aftaler med de lokale landmænd om ikke at sprøjte pesticider nær vandværkets boringer. De har bygget en helt ny paralleltank og forbundet deres forsyning til naboværkerne, så de kan håndtere en krisesituation, og økonomien er fornuftig. De gode medarbejdere og de engagerede bestyrelsesmedlemmer fortjener i den grad ros for deres arbejde og er en inspiration for resten af Bornholm.

Hvis vi tror på hinanden og forener og respekterer vores forskellige kompetencer, så kan vi virkelig udrette meget. Landsbysamfundets styrker er et kæmpe potentiale for hele Bornholm. Når vi går sammen på hele Bornholm, tror på hinanden og arbejder sammen, så kan vi langt mere både i andelsselskaberne og i vores samfund.