Kaas: Hellere tudekiks end psykologhjælp
Folketingets formand foreslog i denne uge, at folketingspolitikere, der ikke bliver genvalgt, skal have gratis psykologhjælp som et plaster på såret. Du læste rigtigt.
Det kan næppe komme som en overraskelse for nogen, at hvis man stiller op til et valg, så risikerer man ikke at blive valgt. Alligevel luftede Folketingets formand Søren Gade (V) i denne uge sin mærkværdige idé om, at staten skal betale for psykologhjælp til politikere, der ikke bliver genvalgt.
Det er et håbløst forslag. Ikke alene åbner det for en glidebane i forhold til, hvem der i givet fald skal kunne kræve statsfinansieret psykologhjælp efter en professionel skuffelse. Det vil også være med til at underminere tilliden til politikerne og øge afstanden til en befolkning, som i forvejen har lidt svært ved at se et mådehold i måden, privilegierne i toppen bliver fordelt på.
Derfor er det også befriende, at de bornholmske politikere, som Tidende har talt med i denne uge, tager skarp afstand fra forslaget. Det kan selvfølgelig ikke være rigtigt, at folkevalgte skal have tilbud, som eksempelvis fyrede skolelærere, rengøringsassistenter eller skraldemænd aldrig vil være i nærheden af at få.
Forstå mig ret: Det kan være hårdt og gøre ondt at miste sit job, herunder også et politisk job. Og der er ingen skam i at søge professionel hjælp, hvis man bliver slået ud af det. Men det er jo ikke rimeligt, at vi som skatteborgere skal stå klar med krisehjælp, hver gang en politiker mister jobbet, fordi vedkommende taber et valg.
Faktisk er det ikke kun urimeligt. Eller en dårlig prioritering. Det er totalt privilegieblindt og superforkælet.
I stedet for at pakke folketingsmedlemmerne ind i vat, burde vi måske se på, hvordan vi gør det politiske arbejdsmiljø bedre. Vi står jo faktisk med reelle problemer med chikane, stress og offentlige angreb på de folkevalgte, og det er noget, vi skal tage meget alvorligt. Nederlaget ved et demokratisk valg er derimod en præmis, som man må kunne håndtere, gerne med støtte fra sit netværk, men på ingen måde fra statskassen.
Som flere bornholmske politikere siger det: Hvis man ikke kan tåle mosten, så må man jo overveje, om dét at stille op til et valg, er noget for én. I et demokrati er det nemlig en meget naturlig del af gamet.
Så mange amerikanere er på vej

NYT JOB
MEST LÆSTE
Flaskepost til Bornholm 2025
Godt nyt til tre foreninger
SPONSOREREDE MEDDELELSER


Ejn sokkabajnt
Kan siges til en dreng, der render rundt på strømpefødder. På tilsvarende vis kan en pige kaldes for ‘en sokkabajnta’.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration