Kaas: Giv Hammersholm en smuk bornholmsk fremtid

Kaas: Giv Hammersholm en smuk bornholmsk fremtid
LEDER | 23. SEP 2024 • 05:30
Tommy Kaas
Redaktør
LEDER
23. SEP 2024 • 05:30

Den enestående ejendom Hammersholm står og forfalder og har gjort det i årevis. Det er på høje tid, at der bliver handlet – i en bornholmsk ånd.

Naturstyrelsen er ved at være klar til at sælge den fredede og historiske ejendom Hammersholm ikke så langt fra Hammershus. Det er på tide, at der sker noget, synes skovrideren, og hos Foreningen Bornholm, som på grund af en gammel formulering på et skøde hævder at have magt over ejendommen, er man sådan set enig.

Til gengæld lader det ikke til, at der er enighed om, hvad man gør med det enestående sted.

Vi bragte historierne lørdag. Naturstyrelsen på den ene side og Foreningen Bornholm på den anden.

For at få sat skub i planerne på Hammersholm ønsker Naturstyrelsen i sidste ende at sælge til det statslige ejendomsselskab Freja. Her kan man sikre, at ejendommen bliver reddet, inden der kan ske et videresalg.

Ulempen hér er, at man lægger Hammersholms fremtid i hænderne på staten og langt fra lokale hænder, og dermed kan man ende i en situation, hvor nogen kommer og omdanner stedet til noget, vi som lokale overhovedet ikke kan se os selv i.

Hammersholm er hjerteblod. Det er 300 års historie, som der skal tages nænsomt hånd om, og som ikke skal ende i badeland.

Foreningen Bornholm mener at have en løsning på vej, og det er vigtigt, at foreningen nu sætter sig sammen med Naturstyrelsen, så parterne i fællesskab kan sikre, at respekten for historien kommer til at gå hånd i hånd med de – forhåbentlig – store visioner for fremtiden.

Hammersholm fortjener en smuk bornholmsk fremtid.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT