Forældre i appel til politikere: 'Vis respekt for jeres egen indsigt'

Forældre i appel til politikere: 'Vis respekt for jeres egen indsigt'
Foto: Jacob Jepsen
SYNSPUNKT | BORNHOLM | ABONNENT | 13. SEP 2021 • 14:00
Af:
Anders Bech på vegne forældre tilknyttet DASK
SYNSPUNKT | BORNHOLM | ABONNENT
13. SEP 2021 • 14:00

Åbent brev til medlemmerne af Bornholms Regionskommunes børne- og skoleudvalg Erik Lund Hansen (S), Maria Fromseier Kjærgaard (S) og Maike Fiil (V). I kopi til den øvrige kommunalbestyrelse samt til pressen.

 

Kære Erik Lund Hansen, Maria Fromseier Kjærgaard og Maike Fiil

Vi skriver dette åbne brev til jer i håb om, at I på baggrund af jeres indsigt i behandlings- og skoletilbuddet DASK kan forhindre jeres partifæller i at fastholde deres beslutning om at lukke tilbuddet.

Vores tiltro til, at I vil kæmpe for en bevarelse af DASK, bunder i, at I d. 21. juni 2021 sammen med de øvrige medlemmer af børne- og skoleudvalget anbefalede, at DASK skulle bevares. Den beslutning traf I på baggrund af et grundigt forarbejde og ny evaluering af DASK – hvor bl.a. forældre understreger betydningen af DASK i arbejdet med at få børnene i bedre trivsel og i skole igen efter længere tids skolevægring.

Desværre valgte jeres partiformænd at se bort fra jeres klare anbefaling, da de i forbindelse med budgetforhandlingerne enedes om, at DASK skal lukkes.

Da deres beslutning strider imod enhver logik og saglighed, formoder vi, at den må bunde i manglende indsigt i elevgruppens behov, og at jeres formænd – når I bibringer dem det rette oplyste grundlag - kan enes om at træffe en ny beslutning om, at DASK naturligvis skal bevares.

Vi har tiltro til, at I på baggrund af jeres indsigt kan oplyse jeres partifæller, så de forstår, at en lukning vil ramme nogle meget sårbare unge og deres familier, og at den vil få alvorlige menneskelige konsekvenser.

Vi har tiltro til, at I på baggrund af jeres indsigt kan oplyse jeres partifæller, så de forstår, at deres beslutning om at lukke DASK på ingen måde harmonerer med deres ønske om at udvise økonomisk ansvarlighed.

Denne tiltro bygger på, at:

1. I ved, at DASK er et billigt tilbud i sammenligning med andre lignende behandlingstilbud. Og I ved, at DASK fungerer.

2. I ved, at selv om DASK bliver lukket, vil målgruppen af meget sårbare unge (hvoraf mange har været gennem langvarige perioder med skolevægring), fortsat have behov for – og lovkrav på – et skole-/behandlingstilbud. Dette tilbud findes ikke i øjeblikket – det skal først udvikles. Og det kan vel næppe forventes at være gratis

3. I ved, hvor dyrt det er, hvis kommunen – i mangel på lokale behandlingstilbud – må henvise unge til behandling udenfor øen (… og at de menneskelige omkostninger er helt urimelige, hvis sårbare unge skal rives op med rode)

4. I ved, hvor afsindigt dyrt det er på langt sigt, når unge mennesker ikke får den rette behandling og hjælp og bliver tabt på gulvet.

5. I ved, at I som politikere har et særligt ansvar for, at alle børn og unge har mulighed for at udvikle sig og udfolde deres potentiale. Og I ved, at nogle børn behøver en anden ramme for at kunne gøre netop det.

Sådan et sted er DASK.

Det er vores indtrængende appel til jer, at I overfor jeres partifæller insisterer på, at I traf den rigtige beslutning d. 21. juni. Vis respekt for jeres egen indsigt og jeres egen forståelse for sagens alvor og støt en bevarelse af DASK.