Fin Folkemøde evaluering
Nu skal vi se fremad!
Søndag den 22. september kl.10.00 - midt i kirketiden, og mens der samtidig var et kæmpe ungdomsminiputstævne i gang oppe på byens stadion, fyldt med glade forældre - havde Folkemødet valgt at indkalde til et borgermøde på Den Gamle Tekniske Skole i Allinge.
Til stede var tre uniformerede politifolk, et par bestyrelsesmedlemmer, produktionschefen fra huset og nogle lokale borgere, i alt 27 fremmødte.
Det anbefales af flere, at man i fremtiden lægger den slags evalueringsmøder på en fredag eftermiddag, med efterfølgende socialt samvær samtidigt med de såkaldte fyraftensmøder, som indførtes allerede sidste forår.
Åbenhed
Der var stor ros til de to konstituerede ledere, produktionschefen Dennis Nyman Steensen og bestyrelsens næstformand Carsten Grønning. De mødte os med åbne sind og et troværdighedsniveau over al forventning.
Tak for det.
En livlig debat
Debatten gik lystigt.
Efter oplæg af produktionschefen og de tre repræsentanter for politiet, så gik man straks over til debatten, og vi nåede langt omkring. Referat og konklusion følger fra Folkemødehuset.
Vi fik indblik i, hvorledes man nu går i gang med at finkæmme det store ansøgningsfelt på 30, der ønsker direktørstillingen.
Et eksternt kommunikationsfirma, der skal finkæmme ansøgningerne, og et internt ansættelsesudvalg skal herefter udpege den nye direktør blandt de sidste udvalgte tre-fem ansøgere.
Endvidere skal fire helt nye medlemmer udpeges til Foreningen Folkemødet. Det blliver spændende hvorledes disse vil blive udpeget.
Som det vist hidtil har været, så har man, efter det oplyste, udpeget hinanden i forskellige “lukkede” fora - i ens eget netværk så at sige. Det er efter min mening ikke særlig holdbart eller optimalt, da der ret hurtigt opstår kammerateri og "bytte-tjeneste miljøer" i så snævre kredse.
Men lad os nu give det en chance og se om det hele ikke nok skal gå alligevel.
Selvbestaltet er det imidlertid, og den eneste sikre kandidat er åbenbart den til enhver tid siddende borgmester. Så nu håber jeg, at Anne Thomas ligesom Trøst vil takke ja, når hun en dag bliver spurgt.
Beklageligvis var ingen af det nuværende menige personale til stede - men det var jo selvfølgelig også søndag.
De fik ellers virkelig meget ros for deres åbenhed, venlighed og fleksibilitet, og jeg bad den konstituerede direktør om at viderebringe de positive hilsner.
Konkrete udfordringer
Der blev endvidere anmodet om, at man undersøger de eksakte regler for de tilladte decibel på de forskellige tidspunkter af døgnet.
Nogle klager over arrangementerne i teltene, blandt andet hos Toga og DI-teltet, handlede om virkeligt store lydgener. Toga “druk-bulen”, er helt malplaceret på vort Folkemøde og har været det i alle årene. Et københavnsk brunt værtshus, der dagligt frekventeres af politikere fra Borgen, har kun det stærkt alkoholiserede miljø at bidrage med, og så selvfølgelig de evindelige, ulidelige druksange.
Alle festtelte burde lukke ned for musikken omkring midnat - allersenest klokken 01.
De unge, der i år fik lov til allerede at starte festen onsdag aften/nat, generede slet ingen. Der kom ikke en eneste klage. Det var positivt. Man bør generelt have for øje, at Folkemødet nu starter allerede onsdag og varer til og med lørdag.
Festival?
Andre ankede over, at Folkemødet mere og mere har udviklet sig til en festival med alt for meget musik og fest i stedet for mange flere gode debatter som det primære.
Det burde være omvendt, mente man. Men alle de fremmødte elsker alligevel Folkemødet, og hvis alle de mange gode input bliver implementeret, så skal det nok lykkes at genvinde folkets tillid.
Frivillige
Et tilbagevendende problem er at skaffe frivillige blandt de lokale bornholmere.
Den store frivillighedsskare fra forskellige steder i landet koster foreningen godt en million kroner om året - til indkvartering, forplejning og transport.
Det tal bør vi lokale kunne få bragt ned ved for eksempel at appellere til den ældste klasse på Kongeskærskolen og ved at inddrage Campus Bornholms elever og pensionisterne fra mine egne seniorrækker.
Jeg vil derfor på de kommende generalforsamlinger i marts måned i Allinge-Sandvig Seniorklub og Danske Seniorer anbefale mine medlemmer dette og forsøge at få etableret et frivillighedskorps, som vi havde det i de første tre folkemødeår. Det burde kunne lade sig gøre at skaffe lokale frivillige med kendskab til Allinge området mod god behandling og forplejning, hvilket var det, som det faldt på sidst vi prøvede.
Arbejdsmiljø
Et spørgsmål fra salen gik på om “de 7", der underskrev bekymringsbrevet til ledelsen, nu også havde fået den ønskede arbejdsro og et bedre arbejdsmiljø?
Arbejdstilsynet har udarbejdet en rapport, der er lige på trapperne, og vi glæder os til snart at høre resultatet, idet vi håber, at alle de stabile og dygtige medarbejdere nu også kan få lidt arbejdsglæde ind i hverdagen efter et år med tumultariske tilstande.
Alt det praktiske
Igen i år var der en lang passiar om folk og deres ofte to husstandsbiler, om el-opladere og de alt for få parkeringspladser og om hvor mange toiletter og affaldsbøtter der var - eller rettere sagt ikke var - og om en bedre skiltning overalt.
Det er en enerverende og kedelig, årelang debat om disse emner. Nu var der så i år også lidt snak om noget generende reklamelys, der forstyrrer nattesøvnen, idet det lyste lige ind i soveværelset. Vi er flere, der i denne hektiske uge vælger at flytte sovested til et andet rum. Uha da da, store problemer.
Men alt i alt var det en god debat. Som nævnt var der ikke mange fremmødte. Mange af de traditionelt utilfredse gav som sædvanlig slet ikke møde. Det er tarveligt. De erhvervsdrivende får et møde helt for sig selv til oktober.
Mulige kandidater?
Blandt de fremmødte var der to semikendte ægtepar fra Sandvig.
Den ene var journalist og forfatter Susanne Hegelund, der var valgt som Moderator, og det gjorde hun så fint. Den anden semikendte person var forfatteren og debattøren Tine Aurvig Huggenberger, tidligere topchef i LO. Hun og husbonden, arkitekten Karl Huggenberger, har netop købt hus i Sandvig.
Lur mig, om hun ikke kunne være mellem ansøgerne som enten folkemødeforeningsformand eller som et nyt direktøremne? Ja, hvorfor ikke? Måske endda dem begge? De er skarpe, dygtige, robuste og meget sympatiske - egenskaber som flere af de tidligere chefer har manglet.
Men alt dette ved vi meget mere om senest 1. november og 1. december. Nu skal vi se fremad!
Folkeskolen er det vigtigste

NYT JOB
MEST LÆSTE
Naturen og dem, der gør noget

Ejn sæksara
Et sæt bestående af en stor snaps og et lille glas øl. Betegnelsen kommer af, at det kostede seks øre.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration