Energiø Bornholm er ventetiden værd

SYNSPUNKT | ABONNENT | 13. SEP 2023 • 15:30
Af:
Kim Søgaard Mikkelsen
hovedprojektleder for Energiø Bornholm i Energinet
SYNSPUNKT | ABONNENT
13. SEP 2023 • 15:30

I lørdags bragte Bornholms Tidende debatindlægget ”Energiø Bornholm – spild af alles energi”, der spekulerer i, om regeringen og Energinet træder på bremsen og slet ikke vil Energiø Bornholm. Det kunne ikke være længere fra sandheden. Faktisk indgik Folketinget den 30. maj i år en tillægsaftale for havvind i Danmark, der igangsætter udbuddet af 3 gigawatt havvindmøller og samtidig afsat finansiering på op til 17,6 mia. kr. til projektet.

I Energinet arbejder vi på højtryk for at realisere Folketingets beslutning. Vi har foretaget forundersøgelser på havet for at kortlægge undergrunden, bølgehøjde, havstrømme og fugle- og dyreliv. Vi har lavet forundersøgelser på land, hvor natur og dyreliv er blevet kortlagt. Vi har undersøgt den bornholmske undergrund for at kortlægge området, hvor vi skal bygge landanlægget. Vi har hen over vinteren holdt workshops om placering og udformning af landanlægget. Og før sommerferien indledte vi de arkæologiske forundersøgelser, så vi kan sikre den bornholmske kulturarv, inden vi bygger. Alle de mange undersøgelser er også med til at danne grundlag for Energistyrelsens miljøvurdering af hele planen for Energiø Bornholm og Miljøstyrelsens miljøvurdering af Energinets landanlæg og kabler.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?