Beskidte våben i museumsflytningen

Beskidte våben i museumsflytningen
LEDER | ABONNENT | 20. MAJ 2023 • 05:30
LEDER | ABONNENT
20. MAJ 2023 • 05:30

Debatten har kogt omkring udflytningen af Bornholms Museum.Der har været umanerlig gang i debatten om Bornholms nye kunstmuseum, lysmuseum og kulturhistoriske museum på det seneste.

Er det i orden at lukke kunstmuseet i to år, fordi man bygger ved siden af? Dør Rønne af at miste sit kulturhistoriske museum? Ødelægger man naturen og det nuværende kunstmuseums ikoniske bygning ved at rive tårnet ned og bygge ved siden af?

Spørgsmålene sætter sindene i kog og betyder meget for mange af os. Men det er på ingen måde en ny debat. Museumslukningen i hele to år er nok ny. Men ingen havde forventet, at man både kunne blæse og have mel i munden. Resten af debatten har fundet sted en gang tidligere. Det skete, før museumsforeningen besluttede sig for projektet, og kommunalbestyrelsen godkendte projektet og den fondsstøtte, der var sikret til projektet.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.