1 leder, 2 kasketter, og 1 holdning.

SYNSPUNKT | ABONNENT | 30. MAJ 2023 • 05:30
Af:
Ivar Nielsen
Allinge
SYNSPUNKT | ABONNENT
30. MAJ 2023 • 05:30

Bornholms dobbelte museumsdirektør, Jakob Bjerring-Hansen, forsøger at jonglere med sine to kasketter med udtalelser til Bornholms Tidende onsdag den 24/5.

Jacob Bjerring-Hansen:

"Det er et af de væsentligste argumenter og vigtigste rationale ved at bygge et nyt kulturhistorisk museum, at sikkerheden i forhold til klimapåvirkninger, hvor kulturarven i det gamle museum i Sankt Mortens Gade i Rønne langsomt går til, bliver opdateret. Dertil kommer sikkerheden i forhold til tyveri, brandsikkerhed og andet, som alt sammen ligeledes bliver optimeret i nybyggeriet".

OG:

"Nu kan vi i stedet samle det hele på ét sted, hvor de basale sikkerhedsmæssige foranstaltninger er på plads, og hvor der for eksempel også kun skal være en enkelt vagtstue".

Det HELE er jo netop IKKE samlet på et sted! Her er det Kunstmuseum-kasketten, der udtaler sig.

Argumentet holder ikke jo en meter, da Kulturhusets øvrige adskilte bygninger stadig vil have samme problematik som påstået, hvis den påtænkte sammenlægning gennemføres.

Om Lysshow på Kunstmuseet:

"Det nye lysmuseum, som tilknyttes det eksisterende kunstmuseum, bliver indrettet efter de højeste standarder, hvilket kunstmuseets oprindelige bygninger ikke kan leve op til. Der er arkitekturen imod os, siger museumsdirektøren".

Så drop dog det kunstige arkitekttegnede forblommede lysshow! Det er det skiftende NATURLIGE LYS på Bornholm, der til alle tider har fascineret malere på Bornholm, så Kunstmuseet nu har noget at udstille.

I min optik skulle Jacob Bjerring-Hansen kun have jobbet som direktør for Kulturmuseet og have kæmpet ekstra for et nyt og samlet Kulturmuseum.

To offentlige kasketter tenderer til at fragmentere, minimalisere og endda korrumpere begge forhold, især angående Kulturmuseet, hvor direktørens kasket ser ud til at være flere numre for lille.

Drop lysshowet og sammenlægningen - og den to års lukning af Kunstmuseet - og tænk nyt om et samlet Bornholms Kulturmuseum.