Voldsomt dyk i antallet af passagerer i januar

Voldsomt dyk i antallet af passagerer i januar
Arkivfoto: Allan Rieck
| ABONNENT | 19. FEB 2021 • 15:16
Af:
Aleksander Klug
| ABONNENT
19. FEB 2021 • 15:16

FÆRGER

Bornholmslinjen har oplevet et markant dyk i antallet af passagerer på Rønne-Ystad-forbindelsen sammenlignet med sidste år.

Af rederiets månedsrapport for januar 2021 fremgår det, at 26.304 passagerer tog turen mellem Bornholm og Sverige. I januar sidste år var tallet 66.244. Det er altså et fald på over 60 procent.

At faldet skyldes de svenske myndigheders coronarestriktioner, er Jesper Maack, pr- og kommunikationschef for Bornholmslinjen, ikke i tvivl om.

– Vi er jo midt i en hård nedlukning, og så er det klart, at det der med at rejse ikke er det fedeste. Og så er der alt det her hurlumhej, der har været omkring test og nedlukning af Ystadruten, siger han.

Ifølge Jesper Maack er antallet af passagerer fordelt ligeligt mellem rejsende til og fra øen. Og det kan faktisk være et positivt tegn på, at bornholmerne tager myndighedernes anbefalinger alvorligt.

– Det er både folk, der skal til Bornholm af forskellige årsager, og bornholmerne selv, der bliver hjemme i så vidt muligt, lyder det.

Faldet i passagerer kommer dog ikke til at have de store økonomiske konsekvenser for redderiet, oplyser Jesper Maack:

– Vi har gang i en rigtig fornuftig vinterferie, hvor det nærmest ser normalt ud. Men det ville være modstridende i forhold til sandheden at sige, at coronakrisen ikke gør ondt på os, ligesom den gør på alle andre.

De svenske restriktioner blev indført den 22. december og betyder, at alle passagerer skal kunne fremvise en negativ coronatest, når de krydser den svenske grænse. AK