Trods nultolerance: Musik udløste advarsel fra politiet

Trods nultolerance: Musik udløste advarsel fra politiet
Arkivfoto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 29. AUG 2020 • 12:00
Af:
henrik-nielsen
| ABONNENT
29. AUG 2020 • 12:00
POLITI

Lørdag morgen var Bornholms Politi ude til en af sommerens mange anmeldelser for musik til ulempe. Det er en forseelse, hvor politiet har indført såkaldt nultolerance, hvilket vil sige, at det med det samme udløser en bøde. Denne gang nøjedes ordensmagten dog med at give en advarsel. Det fortæller vagthavende ved Bornholms Politi.

– Ifølge anmelderen havde det stået på hele natten. Da vi kom derud, kunne vi ikke høre noget musik, før der blev slukket for motoren i bilen. Så kunne vi høre noget svag musik. Så der var vi inde og sige til dem, at nu var det nok, og det forstod de også godt. Der er nultolerance overfor høj musik, men jeg tænker, at der skal være et minimum. Hvis det er så svag musik, at man ligesom skal anstrenge sig for at høre det, så får folk en advarsel. Det har de fået derude, fortæller vagthavende.

Landsdækkende problem

På stedet var vurderingen, at musikken på det tidspunkt var så lav, at det ikke var strafværdigt.

– Ellers er det sådan, at når der bliver spillet høj musik og meget høj musik, så får de en bøde med det samme, og hvis vi så skal tilbage igen, så beslaglægger vi musikanlægget med henblik på, at det skal konfiskeres, forklarer vagthavende.

I sommer har der på landsplan været en omsiggribende debat om høj musik. På den ene side har der været kritik af, at unge mennesker har holdt fester med høj musik til gene for omgivelserne. På den anden siden har der været talt om manglende forståelse for og tålmodighed med de unge i en varm sommer, hvor de på grund af corona ikke har kunnet feste på diskoteker og natklubber.

Her på Bornholm har politiet i sommerens løb for eksempel modtaget anmeldelser om unge mennesker, som spiller høj musik på gaden fra et transportabelt anlæg.

– Når vi kommer derud, så er der ikke høj musik, men der er nogle unge mennesker, der går med en boomblaster. Vi kan ikke være 100 procent sikre på, at det er de samme, så der er ikke rigtig mulighed for at skrive nogen. Det kan vi ikke. Det er det samme, hvis nogen siger, at der er en rød bil, der kører fuldstændig sindssygt, og så kommer vi ud, og så møder vi en rød bil, der kører stille og roligt. Så kan vi ikke sige, at den har kørt for hurtigt, siger vagthavende hos Bornholms Politi om et aspekt af et af sommerens store samtaleemner.