Sundhedsudvalg rejser bekymring om booking af vacciner
Leila Lindén (S) er næstformand i Region Hovedstadens Sundhedsudvalg. Hun har sammen med formanden for sundhedsudvalget Christoffer Buster Reinhardt nu sendt et bekymringsbrev vedrørende booking af vaccine, som har vist sig at være en udfordring for mange borgere i Region Hovedstaden. Arkivfoto: Allan Rieck

23. FEB 2021 • 17:14 • AF METTE-MARIE ANDERSEN • GRATIS

Sundhedsudvalg rejser bekymring om booking af vacciner

VACCINER

Formanden og næstformanden for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, Christoffer Buster Reinhardt og Leila Lindén, har på vegne af Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden sendt et brev til sundhedsminister Magnus Heunicke om en bekymring vedrørende vacciner.dk.

Formanden og næstformanden skriver i brevet, at de vil rejse en bekymring for brugervenligheden på vacciner.dk og antallet af udsendte invitationer.

– Henvendelsen udspringer af et meget betydeligt antal henvendelser, som vi har modtaget i den senere tid, men som også – i et antal, der skal tælles i tusinder på daglig basis – har ramt utallige dele af vores administrative organisation i Region Hovedstaden, skriver de i brevet til sundhedsministeren.

Her refererer Christoffer Buster Reinhardt og Leila Lindén også til de historier om problemer med at booke og få bekræftet sin vaccinationstid samt fejlagtige annulleringer af tidsbestillinger, som man de seneste dage har kunne læse i flere danske medier.

Ubalance mellem invitationer og tilgængelige vacciner

I brevet gør Christoffer Buster Reinhardt og Leila Lindén også ministeren opmærksom på endnu en bekymring.

Nemlig at antallet af udsendte invitationer til vaccine ikke passer med antallet af tilgængelige vacciner.

– Vores anden store bekymring handler om antallet af udsendte invitationer. Fra vaccinationsindsatsen start har der været en væsentlig ubalance mellem antal tilgængelige vacciner og udsendte invitationer. Resultatet har været et stort antal borgere og pårørende, som har oplevet at måtte gå forgæves igen og igen, når de forsøgte at bestille tid. Der er af samme årsag borgere, som har fået invitation i første del af januar, men som stadigvæk ikke er vaccinerede. Til trods for dette fik vi i sidste uge udmelding om, at der på ny var udsendt et meget væsentligt antal nye invitationer til borgere i Hovedstaden – og langt ud over, hvad man i staten forventer at have doser til at kunne håndtere af nye 1. vaccinationer i de kommende uger, skriver de.

Pres på bookingtelefonen

Det fører ifølge Sundhedsudvalget til frustrationer hos borgerne og risikerer at ramme de svageste målgrupper hårdest, fordi borgere uden NemID får deres invitationer med posten og dermed er bagud i forhold til borgere, der får invitationen i eboks.

Det lægger et stort pres på regionens bookingtelefon, skriver Christoffer Buster Reinhardt og Leila Lindén.

– Herudover skal borgere uden NemID booke tid via vores bookingtelefon, som aktuelt flyder over med henvendelser, blandt andet frustrationer over og spørgsmål til ledige tider og tidsbestillinger for dem, som har NemID, men som alligevel ikke lykkes med at få bestilt en tid. Selv om vi løbende har oprustet med ekstra mandskab til at bemande bookingtelefonen, har der på denne baggrund desværre været eksempler på lange ventetider – og borgere, som på denne baggrund har opgivet at komme igennem, skriver de i brevet.

Det skal være lettere

Sundhedsudvalget er bekymrede for, om udfordringerne med bookinger af vaccinationstider kan betyde, at vaccinationsindsatsen bliver forsinket.

– Ud over vores bekymringer for de urimelige vilkår, som vi pt byder borgerne, gør de hidtidige erfaringer os bekymrede for, om vi er stærkt nok rustet til, at vi, forhåbentlig inden længe, skal kunne håndtere et langt større antal daglige vaccinationer, eller om udfordringerne vil betyde, at udrulningen af vaccinationsindsatsen forsinkes. Endelig er vi, som anført, stærkt bekymrede for, hvordan vi stiller de mest sårbare borgere, som vi i virkeligheden ønsker at prioritere højest, skriver de.

Christoffer Buster Reinhardt og Leila Lindén slutter brevet med et ønske om, at processen med at booke tid og blive vaccineret bliver lettere.

– Vi mener, kort sagt, at det skal være let og tilgængeligt at booke en vaccinetid og blive vaccineret, når man har modtaget en invitation hertil. Vi håber derfor på din imødekommenhed i forhold til at få prioriteret og håndteret de ovenfor rejste problemstillinger hurtigst muligt, skriver de afslutningsvis i brevet.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.