Problemer med tidsbestilling til vaccine: 'Jeg er træt af at løbe mod muren'

Problemer med tidsbestilling til vaccine: 'Jeg er træt af at løbe mod muren'
Ole Munk oplever, at myndigheder og politikere ikke har været tydelige nok i deres kommunikation om borgere i vaccinegruppe 3's muligheder for at få en tid til coronavaccinen. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 1. MAR 2021 • 10:11
| ABONNENT
1. MAR 2021 • 10:11

CORONA

Inde bag rækkehusets røde murstensmure i bådmandsstræde i Rønne sidder den pensionerede campingvognsforhandler og tidligere kommunale ildsjæl Ole Munk på 85 år. Og Ole Munk er sur.

Sur på Det Offentlige og politikernes kommunikation om sine muligheder for at blive vaccineret indenfor den nærmeste fremtid.

For tre uger siden fik han en mail om, at han som borger i vaccinegruppe 3 nu kunne gå ind og booke en tid til coronavaccinen. Trods daglige forsøg er det endnu ikke lykkes.

– Når man er 85 har man ikke brug for at blive sendt mod en mur, hvor man ikke kan komme videre.

Træt af de fine ord

Ole Munk kan sagtens forstå, at Region Hovedstaden ikke kan tilbyde flere vaccinationstider, end der er vacciner til.

Det han er sur over er, at sundhedsmyndigheder og den socialdemokratiske regering – ifølge hans oplevelse – ikke har oplyst om dette. Tværtimod, mener Ole Munk, at myndigheder og socialdemokrater har solgt det danske vaccinesystem som den halve sejr mod covid-19. Det eneste han som ansvarlig medborger skulle gøre, var at logge på, få en tid og få sin vaccine.

– Det er ligesom, de bruger alle de fine ord for at have noget til valget. Men alle de pæne ord, de dur ikke, når de ikke passer.

– Der er simpelthen for dårlig kommunikation. Det kan de ikke byde ældre mennesker, at man gang på gang skal forsøge at komme igennem, når det offentlige ved, at det ingenting nytter. Det er som en narresut.

Vil gøre sin samfundspligt

Flere af Ole Munks bekendte har samme problem med at få en tid. Det er faktisk det helt store samtaleemne mellem ham og naboen for tiden.

– Vi spørger os selv: "Hvad det skal nytte at ringe og vente, ringe og vente?" Det er spild af både tid og ærgrelser.

Skønt den 85-årig ikke er nervøs for at få coronavirus, i hvert fald ikke med bornholms lave smittetal, så vil han rigtig gerne have vaccinen.

– Når man fra det offentliges side vil have så mange af os som muligt vaccineret for at undgå den store katastrofe, så har vi ældre pligt til at sige ja tak. For at beskytte samfundet. Og jeg fatter ikke folk, der kan være så ligeglade med det.

Bornholms Tidende vil følge Ole Munks kamp for at få en tid til coronavaccinen for at se, hvor lang tid der ender med at gå.