Stigende byggepriser kan påvirke rådhusplanerne

Stigende byggepriser kan påvirke rådhusplanerne
Flytningen til den nye rådhusafdeling i Knudsker begynder tidligt i det nye år. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | KNUDSKER | ABONNENT | 9. NOV 2021 • 13:00
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | KNUDSKER | ABONNENT
9. NOV 2021 • 13:00

De første medarbejdere flytter til Knudsker om få måneder.


Siden rådhusplanen blev skrevet, er priserne på byggeri steget. Blandt andre Søren Schow (V) har nævnt det som en usikkerhedsfaktor vedrørende rådhusbyggeriet. Hvordan de stigende udgifter vil påvirke arbejdet, må tiden vise, lyder det fra kommunaldirektør Johannes Nilsson.

– Om beregningerne stadig holder om halvandet år, må udbudsprocessen vise. Af de arbejder, vi indtil videre har haft i udbud, har nogle vist sig at kunne holdes inden for rammen, mens andre er blevet dyrere, siger Johannes Nilsson.

Ifølge Danmarks Statistiks prisindeks er materialer til vedligeholdelse og reparation af bolig steget med 5,9 procent i de seneste 12 måneder. Tjenesteydelser fra tømrere og snedkere er steget med 4,9 procent.

Flytningen til den nye rådhusafdeling i Knudsker begynder tidligt i det nye år. I februar og marts er lokalerne klar til, at medarbejderne fra afdelingerne Byg og Plan i Tejn samt personalet hos Udvikling fra Ullasvej kan flytte til Snorrebakken, oplyser kommunaldirektøren.

– Lige nu er pladsen så trang på Ullasvej, at det både går ud over arbejdsmiljøet og opgaveopløsningen, fortæller kommunaldirektøren.

Ved at en del bygningen i Tejn rømmes, bliver det muligt at gå i gang med den renovering, der tillader, at hjemme- og sygeplejen kan flytte fra Allinge til Tejn senere i 2022. Hjemme- og sygeplejen får i Tejn bedre indrettede lokaler og en mere fornuftig geografisk placering, der vil spare tid på landevejene. Staben i Center for Natur, Miljø og Fritid samt Ejendomme og Drift forbliver i Tejn, indtil den mere omfattende del af rådhusprojektet på Snorrebakken er gennemført. Herefter kan Bornholms Museum flytte administrationen til Skovløkken i Tejn, hvis museet og kommunen bliver enige om betingelserne.

Det store anlægsarbejde i Knudsker, herunder opførelsen af en ny fløj i tre etager, er planlagt til at finde sted i 2023 og 2024.